2012-11-17 22:25:02
Φωτογραφία για Ανετος για... Γερμανία
Ο Ολυμπιακός χωρίς να αντιμετωπίσει σχεδόν καμία αντίσταση από την Κέρκυρα, επικράτησε 2-0 με γκολ των Μήτρογλου, Σιόβα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Σάλκε, που μπορεί να κρίνει την συνέχιση της Ευρωπαϊκής του πορείας.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, πως θα έπρεπε να είναι αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθήσει για να διασπάσει την άμυνα της αντίπαλης ομάδας. Ο Ζαρντίμ περίμενε πως θα είχε απέναντί του μία ομάδα, που θα κλεινόταν στην άμυνά της και θα προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Και δεν διαψεύστηκε.

Ετσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Κάρολ στην εστία. Στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας και Παπάζογλου. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χολέβας. Στο δεξί ο Ντιακιτέ, και στην μεσαία γραμμή οι Μοντέστο. Γκρέκο και Ιμπαγάσα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου και στα άκρα οι Αμπντούν και Φουστέρ.


Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Μάντζιος παρέταξε την Κέρκυρα με τον Στρατηλάτη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Βενέτη, Μοντέιρο, Κοντοδήμο, Ζουμπουλάκη. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπουκουβάλας, Κρητικός και μπροστά τους ο Τσοκάνης. Δεξιά ο Μπάρκογλου, αριστέρα ο Αγρίτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάντσης.

Το παιχνίδι της Κέρκυρα φάνηκε από την αρχή και είναι χαρακτηριστικό ότι και μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ζαρντίμ τόνισε πως το θέαμα απλά απουσίασε, καθώς οι αντίπαλοι ακόμα και μετά το 2-0 έμειναν στα καρέ τους, ενώ και η τελική κατοχή της μπάλας, ήταν 71%-29% υπέρ του Ολυμπιακού. Με τους "ερυθρόλευκους" να είναι συνεχώς στην επίθεση και να ψάχνουν τρόπους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα ήταν φανερό ότι θα έπρεπε να χτυπήσουν από τα πλάγια.

Και πράγματι έτσι έγινε, καθώς ο Ντιακιτέ έκανε τη σέντρα και ο Μήτρογλου την κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ. Οσοι περίμεναν ότι αυτό το γκολ θα μπορούσε να κάνει την Κέρκυρα να βγει από τα καρέ της, απλά διαψεύστηκαν, όταν είδαν την ομάδα του Μάντζιου να ακολουθεί την ίδια τακτική με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα. Βέβαια στην πορεία του ματς, η Κέρκυρα απέκτησε και ελαφρυντικό, καθώς και οι τρεις αλλαγές της έγιναν αναγκαστικά.

Ιδιο ακριβώς σκηνικό υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πάλι ο Ολυμπιακός πίεσε για να πετύχει κι άλλο γκολ. Μάλιστα σχετικά νωρίς, στο 55' ο Σιόβας είδε το όνομά του να γράφεται στο μάτριξ του γηπέδου, καθώς με κεφαλιά έκανε το 2-0 και τελείωσε οριστικά το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες έτσι παρέμειναν με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας και ταυτόχρονα στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Σάλκε.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η συμμετοχή του Ζαραδούκα ο οποίος πέρασε στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης στη θέση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Πλέον επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περσινή περίοδο στη Νέα Σμύρνη και δείχνει και αυτός έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής στις επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.
Πηγή
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ