2012-03-23 15:10:03
Φωτογραφία για «Δεν θέλουμε χρήματα μόνο αέρα να ανασάνουμε»
«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου των Γερμανικών Συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η ύφεση. Με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση» προσθέτει ο κ. Παναγόπουλος και επισημαίνει ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με το DPA, τα συνδικάτα που συναντήθηκαν χθες με την κυρία Μέρκελ εισηγήθηκαν την καθιέρωση πανευρωπαϊκού κοινωνικού και αναπτυξιακού συμφώνου, καθώς το κοινωνικό μοντέλο κινδυνεύει με κατάρρευση. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 25% και στο δημόσιο κατά 40%. «Δεν ισχύουν πλέον οι συλλογικές συμβάσεις. Η πολιτική λιτότητας κατασπαράζει τους ανθρώπους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.


Τον κίνδυνο η Γερμανία να χάσει σημαντικό μέρος της δύναμης της από τις εξαγωγές, αν συνεχιστεί η πολιτική της αυστηρής λιτότητας, ανέδειξε και ο κ. Ζόμερ, ο οποίος τόνισε ότι «αν η εσωτερική ζήτηση και η αγοραστική δύναμη του κόσμου συνεχίσουν να μειώνονται, δεν θα μπορούμε ούτε εμείς στην Γερμανία να πουλάμε τα αυτοκίνητά μας» και πρόσθεσε ότι «το δημοσιονομικό σύμφωνο και τα μέτρα λιτότητας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων δεν μπορούν μόνα τους να επιλύσουν την ευρωπαϊκή κρίση». GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ