2012-11-19 22:45:01
Φωτογραφία για Μόνο 20 με 30 δήμοι από τους 325 απέστειλαν λίστες διαθεσιμότητας υπαλλήλων
Από τους 325 δήμους της Ελλάδας μόνο 20-30 απέστειλαν σήμερα - ημέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή καταλόγων με εργαζόμενους - διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Τσούνης σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτοί οι 20-30 δήμοι είναι όσοι δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού δεν καλούνται από την κεντρική Διοίκηση να μετακινήσουν υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε προκειμένου να εκφραστεί συμπαράσταση στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του γερμανού πρόξενου, η Δ. Σπανού από την ΑΔΕΔΥ σημείωσε ότι εκατό χρόνια μετά την κατοχύρωση της μονιμότητας πάμε για μια νέα πλατεία Κλαυθμώνος.


Εκ μέρους της ΔΟΕ ο Λ. Νικολάρας υποστήριξε ότι η χώρα κατρακυλά καθημερινά στην αντιδημοκρατική εκτροπή και όσον αφορά στις συλλήψεις των συνδικαλιστών έκανε λόγο για «γκανγκστερικές απαγωγές».

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς - όπως ειπώθηκε επανειλημμένως - είναι «όλοι υπό απόλυση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ