2012-11-20 02:15:29
Φωτογραφία για Το Ισραήλ εξακολουθεί να προστατεύει τους πολίτες του από τις συνεχείς επιθέσεις της Χαμάς
Από το Γραφείο Τύπου

Πάνω από 1000 ρουκέτες της Χαμάς έχουν εξαπολυθεί εναντίον Ισραηλινών πολιτών από το... Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 848 εξ αυτών αφότου ξεκίνησε η Ισραηλινή επιχείρηση "Στυλοβάτης της Άμυνας" μόλις πριν από πέντε ημέρες. Τις τελευταίες πέντε ημέρες το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδερένιος Θόλος" έχει αναχαιτίσει περισσότερους από 302 πυραύλους. Μέχρι χτες, τρεις Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν σοβαρά και 127 φέρουν τραύματα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί πολίτες ιδιαίτερα στο Νότιο τμήμα της χώρας, συνεχίζουν να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Χτες τραυματίστηκαν σοβαρά 7 Ισραηλινοί πολίτες από πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Άσκελον. Όταν ηχήσουν οι σειρήνες οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν μόλις 15 δευτερόλεπτα να βρουν καταφύγιο. Σχολεία και συναγωγές παραμένουν κλειστά στο Νότο. Με το νέο αναβαθμισμένο οπλοστάσιό της που περιλαμβάνει πυραύλους τύπου Fajr 5, ιρανικής κατασκευής, η Χαμάς έχει εξαπολύσει επιθέσεις και κατά του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ.


Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 1.350 πλήγματα εναντίον των υποδομών και των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα.

Το Ισραήλ ασκεί το νόμιμο και αναγνωρισμένο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Οι ενέργειες του, στοχεύουν αποκλειστικά στην προστασία των πολιτών του από τις επιθέσεις της Χαμάς. Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να ανεχτεί μια κατάσταση όπου το 15% του πληθυσμού της βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στοχεύουν ξεκάθαρα σε στρατιωτικούς στόχους τρομοκρατών και πράττουν τα μέγιστα για να αποφύγουν πλήγματα σε αμάχους. Δυστυχώς, η Χαμάς χρησιμοποιεί τον ίδιο τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από πυκνοκατοικημένες περιοχές, σχολεία, τζαμιά, κλπ. Σε αντίθεση με το Ισραήλ, οι επιθέσεις της Χαμάς στοχεύουν αποκλειστικά τον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό. Με αυτή την έννοια η Χαμάς διαπράττει ένα διπλό έγκλημα πολέμου.

Το Ισραήλ κάνει επίσης κάθε προσπάθεια να διατηρήσει την κανονική ροή μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Δεν υπάρχει έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων στη Λωρίδα. Τα νοσοκομεία της Γάζας λειτουργούν με 80% πληρότητα, η οποία είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή σε κανονικές περιόδους. Το Ισραήλ συνεχίζει επίσης την ηλεκτροδότηση της Γάζας (125 Μεγαβάτ) από την ηλεκτρική μονάδα του Άσκελον παρά το γεγονός ότι η πόλη δέχεται επιθέσεις από τη Χαμάς. Η Γάζα υποφέρει από παύσεις στην ηλεκτροδότηση από την άρνηση της Χαμάς να εισάγει πετρέλαιο από το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005 το Ισραήλ αποχώρησε πλήρως από την Λωρίδα της Γάζας ξεριζώνοντας 8.500 Ισραηλινούς έποικους αποσύροντας όλους τους στρατιώτες του με στόχο την προώθηση της ειρήνης. Δεν υπάρχει καμία παρουσία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έκτοτε. Αντί για ειρήνη όμως το Ισραήλ δέχθηκε χιλιάδες πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς.

Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που απορρίπτει την ειρηνευτική διαδικασία και επιδιώκει με λόγια και πράξεις την καταστροφή του Ισραήλ. Χρηματοδοτείται, υποστηρίζεται και οπλίζεται από τα καθεστώτα του Ιράν και της Συρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ξένοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η Υπάτη Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάθριν Άστον και ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χάγκ, εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες την υποστήριξη τους στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις επιθέσεις της Χαμάς.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει επικοινωνήσει με πολλούς ξένους ηγέτες μεταξύ των οποίων και με τον ομόλογό του στην Ελλάδα, κ. Αντώνη Σαμαρά. Στις συνομιλίες του ο κ. Νετανιάχου τόνισε τις προσπάθειες που κάνει το Ισραήλ για να αποφύγει πλήγματα κατά των αμάχων την στιγμή που η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν κάθε προσπάθεια να χτυπήσουν αμάχους στο Ισραήλ.

Σε συνεδρίαση του Ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου χτες ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής μεταξύ άλλων:

"(Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα εναντίον των οπλικών εγκαταστάσεων που στοχεύουν Ισραηλινούς πολίτες καθώς και εναντίον εκείνων που τα χρησιμοποιούν. Έχουμε κάνει τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να πληρώσουν μεγάλο τίμημα και οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για μια σημαντική επέκταση των επιχειρήσεων . . .

Είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση που έχει το καθήκον, πάνω από όλα να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της και ενεργούμε σύμφωνα με αυτήν την υποχρέωση.

Το Σαββατοκύριακο συνομίλησα πάλι με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη του για το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ και για την δική του συμβολή καθώς και εκείνη του Αμερικανικού λαού στην ανάπτυξη του συστήματος 'Σιδερένιος Θόλος.' Υπογραμμίζω και επαινώ την αυτοσυγκράτηση, την αποφασιστικότητα και την θέληση των Ισραηλινών πολιτών στο μέτωπο και επαναλαμβάνω το αίτημά μου προς όλους εσάς να ακολουθείτε τις οδηγίες της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Μετώπου διότι σώζουν ζωές.

Η επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται και είμαστε προετοιμασμένοι να την επεκτείνουμε. Εκτιμώ πολύ την άμεση και εντυπωσιακή κινητοποίηση των εφέδρων που έχουν καταφτάσει απ' όλη τη χώρα για αυτή την αποστολή. Τόσο οι έφεδροι όσο και οι τακτικοί στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε διαταγή."

Πρεσβεία Ισραήλ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ