2012-11-20 02:25:31
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση GPO: ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 20,1% - Τρίτο κόμμα με 10,3% η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 22,3% δίνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή».

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 22,3%

Νέα Δημοκρατία 20,1%

Χρυσή Αυγή 10,3%

ΠΑΣΟΚ 7,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%

Δημοκρατική Αριστερά 5%

ΚΚΕ 4,6%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

Στην ερώτηση για το ποιόν θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 27,8%, ενώ το 18,6% εμπιστεύεται τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακολουθούν οι Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,0%, Φώτης Κουβέλης (6,7%), Πάνος Καμμένος με 5,7%, Νίκος Μιχαλολιάκος (3,8%) και τέλος η Αλέκα Παπαρήγα με 1,7%. Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το ποσοστό 25,2% των ερωτηθέντων που δηλώνει πως κανένας από τους παραπάνω δεν είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.


Όχι σε εκλογές, ναι σε ανασχηματισμό

Το 71,2% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί λύση τις πρόωρες εκλογές, αντίθετα με το 28,2% που ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ανασχηματισμό ζητά η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, το 50,4% θέλει αλλαγή των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το 35,8% λέει «όχι».

Αρνητικά κρίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης το 62,9% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετα το 36,1% δίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση. Παράλληλα, το 43,9% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησε πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με τους δανειστές, ενώ το 40% εκτιμά πως διαπραγματεύτηκε, αλλά όχι ουσιαστικά. Την άποψη πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν έχει 14,6%.

Ακόμα, το 83,3% εκτιμά πως τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση δεν θα είναι τα τελευταία, με το 15,2% να πιστεύει πως δεν θα παρθούν άλλα, ενώ το 77,9% θεωρεί πως αυτά δεν θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, με το 21,1 να έχει αντίθετη άποψη.

Στις ερωτήσεις για τα οικονομικά δεδομένα των Ελλήνων όλα δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Χαρακτηριστικά, το 54,9% των πολιτών απάντησαν πως έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές του και δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ το 13,5% απαντά πως έχει μηδενικά εισοδήματα και βρίσκεται σε απόγνωση. Από την άλλη, το 29,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει υποστεί μείωση αλλά καλύπτει ακόμα τις ανάγκες του, ενώ μόλις το 2% δήλωσε πως δεν έχει δεχθεί μείωση στο εισόδημά του.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Πάτρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Πάτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ