2012-11-20 10:06:50
Φωτογραφία για Πάτρα: Μεγάλη φωτιά εν πλώ στο πλοίο Κρήτη ΙΙ - Κάηκαν νταλίκες - Δεν μπορούν να εντοπίσουν την εστία της φωτιάς - Δείτε φωτό-βίντεο
Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 23.30 στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη -2» της ΑΝΕΚ και ενώ αυτό προσέγγιζε το νέο λιμάνι της Πάτρας. Αμέσως ο καπετάνιος ενημέρωσε το πλήρωμα και στη συνέχεια τους επιβάτες.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα.

Η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 ΙΧ και 92 φορτηγά, σβήστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα, ενώ το «Κρήτη 2» οδηγήθηκε και έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας γύρω στις 12.30.

Μέχρι και τα ξημερώματα η φωτιά δεν είχε κατασβεστεί πλήρως στο πλοίο "Κρήτη ΙΙ" στο λιμάνι της Πάτρας. Περίπου 25 φορτηγά οχήματα έχουν καταστραφεί από την φωτιά κυρίως στα συρόμενα τμήματά τους.

Η κατάσβεση της φωτιάς δεν ήταν εύκολη δουλειά καθώς οι καπνοί περιόριζαν την ορατότητα στο πάρκινγκ του πλοίου. Το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου δεν σταμάτησε να λειτουργεί ωστόσο δεν μπόρεσε να γλιτώσει τα βαριά οχήματα που είναι σταθμευμένα στο Κρήτη ΙΙ.


Οι οδηγοί των νταλικών κλαίνε τις περιουσίες τους. Λίγο πριν τις 09.00 μια νταλίκα έβγαινε φλεγόμενη στο συρόμενο τμήμα. Η καμπίνα μαύρη. Ο οδηγός περίμενε με ανυπομονησία και έκανε τον σταυρό του. Οταν είδε το όχημα του δεν το πίστευε. Κρατούσε το κεφάλι του απελπισμένος.

Δύσκολος είναι ο εντοπισμός της εστίας της φωτιάς στο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Λιμενικού Σώματος από την Αθήνα, οι καπνοί δεν επιτρέπουν στους Πυροσβέστες της Π.Υ. Πατρών και στο πλήρωμα , που συμμετέχουν στην κατάσβεση, να εντοπίσουν την εστία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα στο πλοίο βρίσκονται δέκα νταλίκες κάποιες εκ των οποίων καίγονται.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Tο Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) της Πάτρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25 για εκδήλωση πυρκαγιάς πιθανότατα στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

Εν λόγω πλοίο βρισκόταν εν πλω και σε απόσταση περίπου 4-5 ν.μ. από τον νότιο (νέο) λιμένα Πατρών και είχε αποπλεύσει από Βενετία με προορισμό Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ενώ επέβαιναν επ’ αυτού 87 μέλη πληρώματος, 113 επιβάτες, 18 Ι.Χ. οχήματα και 92 φορτηγά.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής κινητοποιήθηκαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, τα Ρ/Κ «ΠΑΤΡΕΑΣ» Ν. Πάτρας 384, «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137 και «ΕΛΙΑΝΑ» Ν.Π. 6826, ενώ συνέδραμαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» προσέδεσε ασφαλώς στον προβλήτα «D» του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών όπου άμεσα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων.

Από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών που συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς από κοινού με το πλήρωμα του πλοίου συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού της εστίας της πυρκαγιάς η οποία όμως καθίσταται δύσκολη λόγω ύπαρξης πυκνού καπνού στους χώρους οχημάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Πηγές: Πελοπόννησος-thebest
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ