2012-11-20 10:06:04
Φωτογραφία για Εν αναμονή των πλειστηριασμών για τη Χαρτοβιομηχανία Diana!
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση πιστωτών και συνδίκου πτώχευσης στη Χαρτοβιομηχανία Diana της Ξάνθης, με τον ιδιοκτήτη της υπό... εκκαθάρισης εταιρίας να καταθέτει, διά του εκπροσώπου του, φάκελο με προτάσεις για την επαναλειτουργία της χαρτοποιίας προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις στους εργαζόμενους.

«Ο κος Ζερίτης ζητά εκτός των άλλων 20 εκατομμύρια για εταιρίες δικών του συμφερόντων. Μας κατέθεσε μάλιστα και έναν φάκελο με προτάσεις δικές τους που αναφέρει τα αίτια της πτώχευσης κάνοντας μνεία στην οικονομική κρίση και λέγοντας πως οι τράπεζες δεν του έδιναν πιστώσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της χαρτοβιομηχανίας κος Στράτος Θεμιστοκλής συμπληρώνοντας πως «μάλιστα μας κάνει και προτάσεις για το πώς θα γίνει στο σχέδιο αναδιοργάνωσης με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον φάκελο με τις προτάσεις του. Για να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, ο ίδιος δεν προτείνει να βάλει λεφτά αυτός. Εγώ νομίζω ότι ο κος Ζερίτης δεν έχει πιστέψει ακόμη ότι έχει χάσει το εργοστάσιο του. Αυτά που διαβάσαμε μας άφησαν άφωνους, ενώ μαθαίνουμε από τη σύνδικο πτώχευσης πως δέχεται πιέσεις από πλευράς του κ. Ζερίτη».


Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις της συνδίκου με τους πιστωτές οι οποίοι θα προχωρήσουν στην επαλήθευση των αναγγελιών τους, αναφορικά με το τι ζητούν από την υπό εκκαθάριση εταιρία, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονταν επί έναν σχεδόν χρόνο σε καθεστώς “ομηρίας”, διεκδικούν δεδουλευμένα από πέρσι τον Δεκέμβριο καθώς και τις αποζημιώσεις τους, ενώ στο σύνολό τους βρίσκονται σήμερα στο ταμείο ανεργίας.http://www.thrakitoday.com/
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ