2012-11-20 10:37:36
Φωτογραφία για Πάτρα: 20 ακόμα νταλίκες εγκλωβισμένες στις φλόγες στο ΚΡΗΤΗ ΙΙ - Το πλοίο έδεσε φλεγόμενο στο νέο λιμάνι - Φλεγόμενα βγάζουν τα φορτηγά στην προκυμαία
Νεότερη ανάρτηση 09.50΄

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και το πλήρωμα του ΚΡΗΤΗ ΙΙ, για να μπορέσουν να ελέγξουν και να σβήσουν τη φωτιά που μαίνεται ακόμα στο πλοίο...Περίπου 20 φορτηγά παραμένουν ακόμα μέσα στο γκαράζ του ΚΡΗΤΗ ΙΙ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μπορεί να κάνει το πλήρωμα του πλοίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα, πολλά από τα οποία τα βγάζουν φλεγόμενα -παίρνοντας τα κλειδιά από τους οδηγούς- στην προκυμαία, όπου εκεί με μάνικες σβήνουν τη φωτιά.

Νεότερη ανάρτηση 08.04΄

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση εντοπισμού ενός μέλους του πληρώματος -υδραυλικός- που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταβεί στην καμπίνα του. Εντοπίστηκε σώος και είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, ανθρώπινα δράματα έχουν αρχίσει να εκτυλίσονται στο λιμάνι, καθώς μία γυναίκα λιποθύμησε όταν πληροφορήθηκε ότι η νταλίκα της κάηκε.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τουλάχιστον 30 νταλίκες έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, ενώ μάχη δίνεται για να μπορέσουν να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα και περισσότερα φορτηγά. Μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να βγάλουν από το γκαράζ του πλοίου 6-7 νταλίκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

"Το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) της Πάτρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25 για εκδήλωση πυρκαγιάς πιθανότατα στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

Το εν λόγω πλοίο βρισκόταν εν πλω και σε απόσταση περίπου 4-5 ν.μ. από τον νότιο (νέο) λιμένα Πατρών και είχε αποπλεύσει από Βενετία με προορισμό Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ενώ επέβαιναν επ’ αυτού 87 μέλη πληρώματος, 113 επιβάτες, 18 Ι.Χ. οχήματα και 92 φορτηγά.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής κινητοποιήθηκαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, τα Ρ/Κ «ΠΑΤΡΕΑΣ» Ν. Πάτρας 384, «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137 και «ΕΛΙΑΝΑ» Ν.Π. 6826, ενώ συνέδραμαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» προσέδεσε ασφαλώς στον προβλήτα «D» του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών όπου άμεσα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων.

Από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών που συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς από κοινού με το πλήρωμα του πλοίου συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού της εστίας της πυρκαγιάς η οποία όμως καθίσταται δύσκολη λόγω ύπαρξης πυκνού καπνού στους χώρους οχημάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα."

Νεότερη ανάρτηση 07.31΄

Επιχείρηση εντοπισμού ενός ανδρός μέλους του πληρώματος του οχηματαγωγού Κρήτη ΙΙ είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, το οποίος ενώ ήταν εκτός πλοίου για άγνωστους λόγους επέστρεψε στην καμπίνα του.

Άνδρες της πυροσβεστικής με αντιασφυξογόνες μάσκες τον αναζητούν στο πλοίο.

Νεότερη Ανάρτηση 06.30'

Στις φλόγες εξακολουθεί να βρίσκεται το ΚΡΗΤΗ ΙΙ στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ βρισκόταν πέντε ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από Βενετία. Αυτή την στιγμή 40 περίπου νταλίκες στο ισόγειο γκαράζ του σκάφους έχουν μετατραπεί σε μια μάζα καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Τα μόνα μέσα πυρόσβεσης είναι τα συστήματα που διαθέτει το σκάφος καθώς η προσέγγιση στα οχήματα είναι αδύνατη ενώ νερό ρίχνει και το πλοιάριο πυρόσβεσης που σταθμεύει στο λιμάνι της Πάτρας

Επί τόπου παραμένουν επτά οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άντρες.

Δείτε ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, εδώ...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ