2012-11-20 10:59:22
Φωτογραφία για Σόϊμπλε: Ολα θα πάνε καλά...
Αισιόδοξος για την εξεύρευση λύσης στο αποψινό Eurogroup εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Deutsche Welle.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στο Βερολίνοτης Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών, «ο Β. Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε ότι ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα έθετε σε κίνδυνο και την οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία».

Όπως γράφει το γερμανικό δημοσίευμα, «το ζητούμενο στο αποψινό Eurogroup, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέχρι το 2014. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη συνάντηση των Βρυξελλών.

Για το πρωί της Τετάρτης έχει οριστεί έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU και CSU) στο Βερολίνο όπου ο κ. Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές για το αποτέλεσμα του Eurogroup. Οι κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν πιεστικά προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση να έχουν στα χέρια τους την πλήρη έκθεση της Τρόικας» .


Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια, γερμανική, πηγή, «την πρωτεύουσα της Βαυαρίας θα επισκεφτεί στις 9 Δεκεμβρίου ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Χορστ Ζέεχοφερ. Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του βαυαρού πρωθυπουργού.

Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς θέλει με αυτή την επίσκεψη να βελτιωθούν οι σχέσεις με τους Χριστιανοκοινωνιστές, οι οποίες επλήγησαν από τις δηλώσεις ορισμένων πολιτικών από τη Βαυαρία, όπως του γγ του CSU, Αλεξάντερ Ντόμπριντ αλλά και του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ που είχαν υποστηρίξει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ