2012-11-20 11:10:02
Φωτογραφία για Πρόβλεψη χαλαζόπτωσης τρομάζει τους αγρότες
Η Κρήτη μπαίνει από σήμερα σε κλοιό κακοκαιρίας και οι προβλέψεις για χαλαζόπτωση στην ενδοχώρα του νησιού τρομάζει τους παραγωγούς που αγωνιούν για τις καλλιέργειές τους. Μπορεί μέχρι στιγμής τα καιρικά φαινόμενα να είναι ήπια, ωστόσο οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγω για επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα, οπότε και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σημειωθεί χαλαζόπτωση.

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για χιλιάδες παραγωγούς της Κρήτης, καθώς θα σηματοδοτούσε καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια. Εξάλλου, σε κάποιες περιοχές η ελαιοκομιδή έχει δειλά – δειλά ξεκινήσει και τα ελαιόδεντρα είναι "φορτωμένα" με καρπό. Το ... χτύπημα από το χαλάζι θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή σε μία χρονιά που έτσι και αλλιώς η παραγωγή είναι μειωμένη.

Ο καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί από χθες έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, κινείται νότια και από το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Κρήτη. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν σε όλο το νησί. Το φαινόμενο θα διαρκέσει 48 ώρες και από το βράδυ της Παρασκευής θα αρχίσει να εξασθενεί.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μυρωδιά του χρήματος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μυρωδιά του χρήματος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ