2012-11-20 14:16:01
Φωτογραφία για Ιερός χορός 5 εκατ. ευρώ για δύο μητροπολίτες
Εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ καλούνται να δώσουν δύο μητροπολίτες της Αττικής, καθώς ύστερα από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ στο σύνολο, φέρονται να έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους δύο μητροπολίτες της Αττικής. όπως προέκυψε μετά από έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η αποκάλυψη για τους δύο μητροπολίτες έγινε συμπτωματικά. Το ΣΔΟΕ είχε ήδη αρχίσει να ασχολείται με τον εκκλησιαστικό χώρο και συγκεκριμένα με τις καταθέσεις ιερέα που βρέθηκε να έχει καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ σε τράπεζα, οι οποίες όμως δε δικαιολογούνταν από την ονομαστική του περιουσία και τις απολαβές του.

Ο συγκεκριμένος ιερέας κίνησε υποψίες καθώς πλήρωσε άμεσα και με μετρητά το πρόστιμο του 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Το ΣΔΟΕ συνέχισε την έρευνα εις βάθος, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, καταλήγοντας στους λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών. Κατόπιν, ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών και των συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για ιεράρχες σε πλούσιες μητροπόλεις, με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία σε όλη τη χώρα, αλλά και ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ εξετάζει, σε σχέση με την υπόθεση, αδικαιολόγητο έλλειμμα στα οικονομικά των δύο μητροπόλεων και ιδιαίτερα στα έσοδα από νοίκια και πωλήσεις ακινήτων.

Πηγή: newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ