2012-03-23 16:30:40
Φωτογραφία για Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ για την θανατική καταδίκη των εργαζόμενων του ΑΝΤ1
Συνάδελφοι!

Σας ενημερώνουμε πως οι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που έφερε η διοίκηση του ΑΝΤ1 στους εργαζόμενους του σταθμού ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ για τα μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καθώς για εμάς υπάρχει σε ισχύ η Συλλογική σύμβαση που μας έδωσε πριν λίγο καιρό ο Ο.ΜΕ.Δ.

Όμως, δυστυχώς, η Συλλογική σύμβαση αυτή δεν καλύπτει τους  εργαζόμενους τεχνικούς που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΜΑΣ καθώς πριν από λίγο καιρό χάθηκε η επεκτατικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους των τμημάτων που ανήκουν στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α., σε ενδεχόμενο κάλεσμά τους από την εργοδοσία, να αντισταθούν και να μην υπογράψουν την εργατική θανατική τους καταδίκη. Οι ατομικές συμβάσεις σας κάνουν έρμαιο των εργοδοτών σας και σας απομονώνουν από το υπόλοιπο σύνολο καθώς τις όποιες διαπραγματεύσεις για τον μισθό σας και για τα θεσμικά σας θα πρέπει να τις κάνετε μόνοι σας με την εργοδοσία και όχι να τις κάνει για εσάς κάποιο συλλογικό όργανο. Υπογράφοντας τώρα μια ατομική σύμβαση με τους καινούριους αντεργατικούς νόμους οποιαδήποτε στιγμή ο εργοδότης μπορεί να σας ζητήσει να παίρνετε μισθό ακόμα και ίδιο με τον βασικό μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, δηλαδή 500 ευρώ.


Γι αυτό λοιπόν σας λέμε: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμα κι αν σας πιέσουν ή σας απειλήσουν να ενημερώσετε άμεσα το σωματείο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για να διωχθούν νομικά οι υπεύθυνοι καθώς η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης βάσει του νόμου είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και τυχόν απειλές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως έχετε κάθε δικαίωμα να παραπέμπετε τους ανθρώπους της Διοίκησης που σας πλησιάζουν γι αυτό το θέμα στο συνδικαλιστικό σας όργανο, την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για οποιαδήποτε συζήτηση θέλουν να κάνουν μαζί σας κι ας μην είστε μέλος μας! Ό,τι θέλουν ας έρθουν να το συζητήσουν μαζί μας. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πηγαίνετε σε κανένα γραφείο να συζητάτε οτιδήποτε και να υπογράψετε οτιδήποτε σας ζητηθεί. Όσες πιέσεις κι αν σας ασκήσουν η απάντησή σας θα είναι μία: «συζητήστε το με το σωματείο μου». Ακόμα έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε αυτό το χαρτί και να το πάτε σε οποιονδήποτε δικηγόρο εργατολόγο ή ακόμα αν θέλετε στον δικηγόρο του σωματείου μας να σας ενημερώσει για τα πάντα!

Συνάδελφοι τεχνικοί του ΑΝΤ1,

Συνάδελφοι σκηνοθέτες, συνάδελφοι στην παραγωγή, στο κομμωτήριο, στο μακιγιάζ! Η μόνη υπογραφή που πρέπει να βάλετε είναι στην δική μας αίτηση για να γίνετε μέλος μας. Μόνο έτσι αυτή την στιγμή δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να σας ζητήσουν να υπογράψετε ατομική σύμβαση τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούλιο που λήγει και η μετενέργεια της Σ.Σ.Ε. που έχουμε (αν υποθέσουμε πως θα μας την καταγγείλουν αμέσως μετά την λήξη της). Και μαζί με όλους τους συναδέλφους τεχνικούς όλων των υπολοίπων σταθμών να παλέψουμε για την νέα μας Σ.Σ.Ε. Τα καταφέραμε μια φορά. Μπορούμε και δεύτερη!!!

Αν κάποιος από εσάς φοβάται μην τυχόν και με την εγγραφή σας στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας στοχοποιήσει η εργοδοσία (κάτι που είναι απόλυτα σεβαστό από εμάς), υπάρχει η λύση. Πείτε το στο συνάδελφό σας και αυτός στον διπλανό του συνάδελφο και μαζευτείτε πέντε-πέντε, δέκα-δέκα, και γραφτείτε μαζικά.

Αν και αυτό δεν μπορεί να γίνει, όπως και να έχει πάρτε την απόφαση να γίνετε μέλος μας. Ούτως ή άλλως ήδη αρχίζουν και έρχονται σε εμάς αιτήσεις συναδέλφων σας από τον ΑΝΤ1.

Προστατέψτε την δουλειά σας, τον μισθό σας, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ και ελάτε μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους από τα άλλα κανάλια (που η συντριπτική τους πλειοψηφία πια είναι μέλη μας) να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μέσα σε αυτήν την απίστευτη θύελλα που έχει έρθει!!! Απευθυνθείτε σε εμάς ή στον εργασιακό μας εκπρόσωπο.

Προς την Διοίκηση του ΑΝΤ1:

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ανάκληση ΟΛΩΝ των ατομικών συμβάσεων που φέρατε στους εργαζόμενους του σταθμού. Προειδοποιούμε πως αν τολμήσετε να φέρετε ατομικές συμβάσεις σε τμήματα που ανήκουν στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α., είτε είναι μέλη μας είτε όχι, οι εργαζόμενοι αυτοί ,είμαστε έτοιμοι μαζί με τις άλλες συνεργαζόμενες ενώσεις να απαντήσουμε δυναμικά!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ