2012-03-23 16:27:07
Φωτογραφία για Υπερχειλίζει σύντομα ο Κούρης στην Κύπρο
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να υπερχειλίσει ο υδατοφράκτης του Κούρρη, το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, χωρητικότητας 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επαρχιακή Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Ζωή Χατζηβασιλείου, μέχρι σήμερα το πρωί ο υδατοφράκτης είχε συγκεντρώσει περί τα 112 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, δηλαδή πληρότητα της τάξης του 97,5%, σε σύγκριση με 57,1% που ήταν την περσινή περίοδο.

Η κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως η υπερχείλιση του φράγματος δεν αναμένεται να προκαλέσει οποιαδήποτε προβλήματα, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρόσθεσε ότι γίνονται κάποια βελτιωτικά έργα στην περιοχή του δέλτα του Κούρρη, ώστε να συγκρατηθεί ποσότητα νερού σε εμπλουτιστικές δεξαμενές. Καθημερινά, συνέχισε, μεταφέρονται από το φράγμα του Κούρρη 200 με 250 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού προς τα διυλιστήρια και την περιοχή των Κοκκινοχωριών, ενώ και κάποια ποσότητα αφήνεται για εμπλουτισμό του υδροφορέα της περιοχής.

Το φράγμα του Κούρρη είναι το τρίτο και τελευταίο φράγμα της Επαρχίας Λεμεσού που αναμένεται να υπερχειλίσει, αφού ήδη έχουν υπερχειλίσει τα φράγματα Γερμασόγειας και Πολεμιδιών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ