2012-11-20 14:38:26
Φωτογραφία για Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας
Αποτελούσε ένα είδος... κοινού μυστικού που επιτέλους, έστω και αργά αποκαλύπτεται. Σε 8.486 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το κόστος

των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Στοιχεία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων, αν έγιναν, είχαν ζητήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο ποσό των 8.486 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι βουλευτές που είχαν συνυπογράψει την ερώτηση ανέφεραν ότι αποτελεί κοινή πίστη πως τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.


Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημερώνει ότι οι δαπάνες που έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά όμως στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο υφυπουργός τονίζει ότι δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου από το ελεγκτικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διότι το προαναφερόμενο συμβούλιο ασκεί διαχειριστικό έλεγχο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.

Ο κ. Ιωαννίδης παραθέτει στην απάντησή του στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο για τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έως την 1.2.2007 δαπανήθηκαν 4,8 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τη συντήρησή τους έχουν δαπανηθεί 28,7 εκατομμύρια ευρώ.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ