2012-11-20 15:09:38
Φωτογραφία για Που’σαι, Μέλμπεργκ, να τους δεις!
Η ατυχία (με τον Αβραάμ) και ο Ολοφ τού έβαλαν δύσκολα από την αρχή. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έπρεπε να φτιάξει ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που δεν υπήρχε.

Ο Κανού που ήθελε δεν είχε... πόδι και ο Κοντρέρας ήρθε ως λύση της τελευταίας στιγμής. Ο μόνος παλιός ήταν ο Παπάζογλου! Ο Χιλιανός, ο Σιόβας και ο Μανωλάς ήρθαν και τον βρήκαν.

Η δε κριτική που δέχτηκε ο Ζαρντίμ στην αρχή της σεζόν (και) για την αμυντική λειτουργία και τις επιλογές του ήταν έντονη. Ομως το πρωτάθλημα έχει φτάσει στην 11η αγωνιστική του και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχτεί μόνο 5 γκολ! Τι είχε κάνει πέρυσι ο Ολυμπιακός στα πρώτα του έντεκα παιχνίδια; Εβλεπε το παθητικό του να γράφει 12 γκολ, με τον Βαλβέρδε να έχει να διαχειριστεί το ίδιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Αβραάμ και Μέλμπεργκ έκλειναν τρίτο χρόνο μαζί) και ως επιπλέον παίκτη είχε το δικό του παιδί, τον Ιβάν Μαρκάνο (που ήξερε τι ήθελε ο «Τσινγκούρι»).


Ναι, υπήρχε κι ο αστάθμητος παράγοντας... Κοστάντσο και η διαφορά με τον Κάρολ είναι εμφανέστατη. Αλλά ο Ζαρντίμ παίρνει έξτρα πόντους, γιατί εκτός από τον τραυματισμό του Αβραάμ έχει δει όλους του τους στόπερ να έχουν τραυματιστεί μέσα στη σεζόν! Ακόμα και στην Ευρώπη οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν πάει σχετικά καλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι Μανωλάς και Σιόβας δεν ήξεραν τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχτεί μόνο ένα γκολ στο Καραϊσκάκη (στο 4-1 με τον Πανθρακικό) και μόνο ο Αρης έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ζαρντίμ με την ατυχία να του χτυπάει κάθε εβδομάδα την πόρτα έχει δοκιμάσει τέσσερις διαφορετικές επιλογές για το κέντρο της άμυνας. Κοντρέρας - Μανωλάς, Μανωλάς - Σιόβας, Κοντρέρας - Σιόβας και Σιόβας - Παπάζογλου ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

Ο πιο παλιός από τους τέσσερις μετράει δύο σερί παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας (τον έχει βάλει και δεξί μπακ ο Ζαρντίμ), και στα δύο με τον Σιόβα. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχει δεχτεί γκολ, αλλά ούτε και φάση (μόνο αυτή του Γιάντση με την Κέρκυρα). Επαιξαν μαζί και κόντρα στον Λεβαδειακό και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχτηκαν γκολ. Το εντυπωσιακό με τον Παπάζογλου είναι ότι πέρυσι που έπαιξε βασικός σε τρία ματς πρωταθλήματος πάλι ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν (με Κέρκυρα 0-4, με Λεβαδειακό 0-4, με Ατρόμητο 0-2).

ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ξεκίνησε ως βασικός δίπλα στον Κοντρέρας, μετά έχασε τη θέση του από τον Μανωλά και πήγε για λίγο στα χαφ. Τώρα με τον Παπάζογλου δείχνουν να έχουν δέσει καλά σ' αυτά τα δύο συνεχή παιχνίδια. Εκτός όμως από το ανασταλτικό κομμάτι, ο ψηλός έχει γράψει ήδη δύο φορές το όνομά του στους σκόρερ, με Λεβαδειακό και το Σάββατο με την Κέρκυρα. Το εκπληκτικό με τον Σιόβα είναι ότι και στα ματς που έπαιξε ως αμυντικό χαφ έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο. Ειδικά στο παιχνίδι μέσα στο Λονδίνο.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι ο κεντρικός αμυντικός με τις περισσότερες συμμετοχές. Εχει παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια του Τσαμπιονς Λιγκ και σε εφτά στο πρωτάθλημα. Γι' αυτό είναι και στα περισσότερα ματς που ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ. Ομως ο Κώστας Μανωλάς όσο περνάνε οι αγώνες και ανεβάζει την απόδοσή του, κι ένα γκολ έχει σημειώσει. Σίγουρα προσπαθεί να προσαρμοστεί και μέχρι ενός σημείου τα έχει καταφέρει ο νεαρός αμυντικός.

 

Αυτό κι αν είναι αίνιγμα

Υπάρχει αυτό της επίθεσης. Μήτρογλου ή Τζεμπούρ; Υπάρχει όμως και αυτό της άμυνας.

Οι Κοντρέρας και Μανωλάς προέρχονται από τραυματισμό, αλλά είναι 100% έτοιμοι. Την ίδια ώρα οι Παπάζογλου και Σιόβας δείχνουν να έχουν δέσει εξαιρετικά. Αλλάζει και τους δύο; Αλλάζει έναν από τους δύο; Και αν ναι, ποιον βάζει από τους Κοντρέρας και Μανωλά; Στα τρία πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ζαρντίμ είχε καταλήξει στον Χιλιανό και στον Μανωλά. Μόνο στο τελευταίο με τη Μονπελιέ δεν έπαιξε ο Κοντρέρας και τη θέση του πήρε ο Σιόβας. Πλέον και με τους τέσσερις υγιείς είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς τι έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος για το παιχνίδι με τη Σάλκε.

2 σουτ έφτασαν στην εστία του Κάρολ στα τελευταία δύο παιχνίδια! Ουσιαστικά μηδέν φάσεις με ΑΕΚ και Κέρκυρα.

0,4 γκολ ανά παιχνίδι δέχεται στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» δεχόντουσαν 1,1 στα πρώτα έντεκα ματς.

ΚΑΡΟΛ

Βεβαίως συνεχίζεται και το σερί του Ρόι Κάρολ. Σε 20 ματς με τον Ολυμπιακό μετράει 18 νίκες και 2 ισοπαλίες. Αγνοεί την ήττα.
sportday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΒΕΠ: Στο 35% η ανεργία το 2013
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΒΕΠ: Στο 35% η ανεργία το 2013
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ