2012-11-20 15:10:04
Φωτογραφία για Ο μύθος για τα διπλώματα οδήγησης
Γράφει ο  Σακελλαριου Θωμας

Τώρα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, πολλοί επαγγελματίες προσπαθούν να επιβιώσουν καταφεύγοντας σε διάφορες προσφορές. Ναι μεν αλλά. Δεν μπορεί να υπάρξει προσφορά σε παροχή υπηρεσιών, όπως είναι και οι Σχολές Οδηγών. Δεν είναι εφικτό ή λογικό αν θέλετε, μικροί – μεγάλοι να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης με 100, 200, ή 300 €. Γιατί κάτι τέτοιες προσφορές αναγγέλλουν μερικοί επιτήδειοι του κλάδου.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι τα έξοδα, με την εγγραφή, το Φ.Π.Α., τις βενζίνες και όλα τα συναφή, ξεπερνούν κατά πολύ τα 350 €.

Λοιπόν; Είναι δυνατόν να σας πωλούν μια ΒMW τελευταίο μοντέλο με 200 € και να μην σκεφτείτε πως κάτι δεν πάει καλά ?

Απλά πρόκειται για ΑΠΑΤΗ. Είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του υποψηφίου με μια τέτοια τιμή – προσφορά διπλώματος κι ας νομίζει ότι έπιασε την χρυσή ευκαιρία. Θα απορριφθεί τουλάχιστον 3 φορές στις εξετάσεις οδήγησης και σε κάθε νέα εξεταστική, θα καταβάλλει επί πλέον 150 € για εξέταστρα στην σχολή, που του έκανε την τόσο δελεαστική προσφορά. Στο τέλος, αν υπάρξει τέλος και δεν απογοητευτεί ή μαλλιοτραβηχτεί με την Σχολή, το περιβόητο δίπλωμα θα του βγει 800 – 900 ή και 1000 €. Στην πραγματική τιμή δηλαδή που κοστίζει περίπου ένα δίπλωμα.


Φυσικά για ικανότητες οδήγησης ούτε λόγος. Είναι δυνατόν όλοι να είναι ικανοί να οδηγήσουν με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο κάνοντας μόνον 10 μαθήματα των 90 λεπτών ?. Τον ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που ορίζει ο νόμος και που εμπεριέχονται και στην «προσφορά»? Έχουν όλοι μέσα τους από τότε που γεννήθηκαν την έφεση του τιμονιού ?. Έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ευφυΐας ? .Ας μην γελιόμαστε. Και μοιραία στο τέλος έρχεται και το γνωστό πλέον φακελάκι που τους βολεύει όλους. Επόμενο είναι,ι αφού με 10 μαθήματα στο τιμόνι, που πολλές φορές κι αυτά δεν γίνονται σωστά, ο «τυχερός» υποψήφιος δεν έχει καν ακόμα αντιληφθεί την διαφορά, καναπέ του σπιτιού του από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ας μη μιλήσουμε και για τα θεωρητικά μαθήματα, που η Σχολή, είναι υποχρεωμένη να τα κάνει. Αλλά με τέτοια εξευτελιστικά ποσά «προσφορών» ούτε καν αναφέρει τίποτε. Όλοι όσοι εγγράφονται πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστοί και θα τελειώσουν τη Σχολή με δίπλωμα που τους κόστισε ..τζάμπα.

Φρούδες ελπίδες. Όταν μπούνε στο χορό, αρχίζουν και πληρώνουν και πληρώνουν και πληρώνουν… Εκεί ποντάρουν και οι Σχολές Οδηγών. Στην άγνοια και εν πολλοίς στην βλακεία των ..έξυπνων. Αυτοί οι οδηγοί δεν έχουν την παραμικρή γνώση, επιδεξιότητα, οξυδέρκεια, ικανότητα γενικά για οδήγηση και βγαίνουν στους δρόμους να αλωνίζουν. Κοινώς είναι δημόσιος κίνδυνος.

Αδράξτε λοιπόν κι εσείς την …χρυσή ευκαιρία, ξεχάστε όσα σας είπα και εγγραφείτε σε κάποια Σχολή που έχει προσφορά διπλώματα. Εσείς μπορεί να είστε …..Ξεχωριστός. Ο σιωπών δοκεί συναινείν!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ