2012-11-20 16:36:03
Φωτογραφία για Τι είναι η “κάρτα του καπνιστή” και πως εφαρμόζεται;
Σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου οι άνθρωποι να ελαττώσουν ή στην καλύτερη να κόψουν το κάπνισμα Σε κάποιες χώρες τα μέτρα πετυχαίνουν σε κάποιες άλλες πάλι, όχι. Ο καπνιστής εάν δεν θελήσει να το κόψει από μόνος του, ότι μέτρα και να ληφθούν απλά θα είναι επιφανειακά. Διαβάστε τι είναι η κάρτα του καπνιστή και σε ποια χώρα εφαρμόζεται.

Ένα από τα μέτρα κατά του καπνίσματος που σκέφτηκαν στην Αυστραλία είναι η “κάρτα του καπνιστή”. Πρόκειται για μια μαγνητική κάρτα όμοια με τις πιστωτικές την οποία όταν κάποιος θέλει να αγοράσει τσιγάρα, ο περιπτεράς θα την περνάει από ένα σκάνερ και θα καταγράφει πόσα τσιγάρα αγόρασε. Αν ο καπνιστής ξεπεράσει το όριο των 2 πακέτων τη μέρα (για την ακρίβεια των 50 τσιγάρων) τότε δεν θα μπορεί να αγοράσει άλλο πακέτο.

Αυτή είναι η πρόταση του καθηγητή του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Σάιμον Τσάπμαν η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό PLOS Medicine και σύμφωνα με αυτή, η κάρτα θα πρέπει κάθε χρόνο να ανανεώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας.

Ο καθηγητής προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον κίνητρα προτείνει πως όταν κάποιος κόψει το κάπνισμα θα είναι υποχρεωμένος να παραδώσει την κάρτα του και σαν αμοιβή για την προσπάθεια του να λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό.

iatropedia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Le Capital» του Κώστα Γαβρά.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Le Capital» του Κώστα Γαβρά.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ