2012-11-20 17:22:47
Φωτογραφία για Παραίτηση Νεφελούδη από υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ
Την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε την Τετάρτη το μέλος της... Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέας Νεφελούδης - κίνηση που αναδεικνύει τα εσωκομματικά προβλήματα που προκαλούν τα όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο για την Αυτοδιοίκηση και το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπ. Λυκούδη, ο κ. Νεφελούδης ζητεί να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως υπευθύνου για την αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΑΡ διότι, όπως εξηγεί, δεν μπορεί ως αιρετός και ως εργαζόμενος στην Αυτοδιοίκηση, να εκπροσωπεί το κόμμα «που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τον χώρο, που συναινεί στις αντισυνταγματικές διατάξεις και προωθεί οριζόντια μέτρα για το ανθρώπινο δυναμικό της αυτοδιοίκησης».

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο «δεν περιέχουν καμιά απολύτως μεταρρύθμιση ή διαρθρωτική αλλαγή, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα χώρο που είναι εκ προοιμίου ανοιχτός σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.


Αντίθετα, όλες αυτές οι επιλογές εντάσσονται στο ίδιο μοτίβο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαπνέει όλο το πλαίσιο».

«Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται με έναν εντελώς εισπρακτικό χαρακτήρα (κυρίως με αφαίμαξη θεσμοθετημένων πόρων), γίνονται επιλογές που οδηγούν σε ένα ανεξέλεγκτο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αρχές και κανόνες, εφαρμόζονται μισθολογικές πολιτικές λιτότητας σε όλα τα επίπεδα (εργαζόμενοι / αιρετοί)» προσθέτει.

Όσον αφορά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, ο κ. Νεφελούδης καταγγέλλει ότι «υπό το πρόσχημα και με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της κινητικότητας, βρίσκονται στον 'αέρα' σήμερα 2500 εργαζόμενοι, ως θυσία στον βωμό της τρόικα».

«Το μέτρο, που δυστυχώς υποστηρίζεται και από την ΔΗΜΑΡ (ενημερωτικό σημείωμα 19/11), καταδεικνύει τον απόλυτο ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που διαπνέει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες» αναφέρει.

Παράλληλα, εξαπολύει πυρά για τις επιλογές του μνημονίου που αφορούν στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κάνοντας λόγο για «επιλογή με 'άρωμα' διαπλοκής», η οποία «κρίνεται ως έωλη και άκρως αναποτελεσματική».
tanea
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ