2012-11-20 18:09:04
Φωτογραφία για Βίντεο σοκ από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή στην Ινδία
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στο κρατίδιο Μπιχάρ, εκεί όπου χθες ποδοπατήθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά. 

Η τραγωδία σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην πόλη Πάτνα, καθώς Ινδουιστές πιστοί επέστρεφαν αφού προσευχήθηκαν στον ήλιο, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής Τσάτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS. 

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η κατάσταση πολλών από αυτούς θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή. Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνθρωποι από την Πάτνα και τις γύρω περιοχές είχα συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού. Η κυβέρνηση του Μπιχάρ διέταξε έρευνα για το δυστύχημα και ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων. 

Το Τσατ, που ξεκίνησε το Σάββατο, είναι μια από τις σπουδαιότερες ινδουιστικές γιορτές στη βόρεια και ανατολική Ινδία. Διαρκεί τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν στις όχθες του Γάγγη για να προσευχηθούν στο θεό Ήλιο. 

18 killed in Patna stampede during Chhath Puja από 

Πηγή: news247.gr 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιατί μας εκθέτετε;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Γιατί μας εκθέτετε;"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ