2012-11-20 20:43:02
Φωτογραφία για Κομοτηνή: Με παρέμβαση εισαγγελέα τα στοιχεία υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα!
Στην έντονη αντίδραση των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή προσέκρουσε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Θανάση Καρούντζου να δοθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα... στο αρμόδιο Υπουργείο.

Όλα ξεκίνησαν στις 4.30 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κομοτηνή τελούσε υπό περιφρούρηση, λόγω και της 24ώρης απεργίας που είχαν ομόφωνα αποφασίσει οι εργαζόμενοι, η προϊσταμένη Διοικητικού Προσωπικού κα Ευαγγελία Τσέγκα, κατέφτασε στον χώρο αναφέροντας πως είχε εντολή από τον κ. Καρούντζο να στείλει τους φακέλους. Οι συνάδελφοί της διαμαρτυρήθηκαν εντόνως αποτρέποντας ειρηνικά την κα Τσέγκα από το να παραδώσει τους φακέλους, ενώ ακολούθησε και τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των εργαζομένων κ. Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, στην οποία επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 24ώρη απεργία και πως ανάμεσα σε αυτούς που απεργούν βρίσκεται και η κα Τσέγκα.


Ωστόσο στις 10.30 περίπου το βράδυ της ίδιας ημέρας η κα Τσέγκα επέστρεψε στον χώρο των γραφείων συνοδεία αστυνομικών και του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κομοτηνής ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο. Επικράτησε για λίγα λεπτά ένταση, ενώ όπως έγινε γνωστό η κα Τσέγκα, φοβούμενη πειθαρχικές επιπτώσεις απευθύνθηκε στις αρχές ζητώντας τη συνδρομή τους ώστε να λάβει τους φακέλους.

Μετά από συζήτηση η κα Τσέγκα αποχώρησε χωρίς τους φακέλους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως θα επιστρέψει το πρωί της Τρίτης για να τους παραλάβει, πράγμα και που συνέβη. «Δόθηκε εντολή στην προϊσταμένη να παραδώσει τους φακέλους με την απειλή ότι θα πάει για πειθαρχικό» σημειώνει στο ThrakiToday.com ο πρόεδρος των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας ΑΜΘ κος Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος για να συμπληρώσει πως «το πρωί της Τρίτης και μετά τα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά η κα Τσέγκα πήρε τους 65 φακέλους που αφορούν τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τους έστειλε στη Θεσσαλονίκη, όπου απ’ όσο γνωρίζουμε θα γίνει έλεγχων των στοιχείων ώστε να υπογράψουν μετά τις διαπιστωτικές πράξεις».

Μετά και την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με τέτοιες πρακτικές, προγραμματίζουμε επαναλαμβανόμενες απεργίες» σημειώνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κος Γιώργος Ιωαννίδης, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου επισημαίνει ότι «τέτοιες τακτικές θυμίζουν άλλες εποχές που προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Δεν δίνεται εναλλακτική λύση, μιλάμε για μια καλυμμένη απόλυση».

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ