2012-11-20 20:45:02
Φωτογραφία για Αλλες 50 αιτήσεις για σύνταξη υπαλλήλων της Βουλής για να μην χάσουν το εφάπαξ των 100.000 ευρώ
Σε αναβρασμό βρίσκονται από χθες οι υπάλληλοι της Βουλής μόλις έγινε γνωστή η ρύθμιση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία εξομοιώνονται συνταξιοδοτικά με τους τακτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και επιπλέον καταργείται η δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη με τα προνόμια που ίσχυαν πριν το νόμο Λοβέρδου όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010.

Το τηλέφωνο του γενικού γραμματέα της Βουλής δεν σταματά να χτυπά και χθες οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν τις 50.

Μεταξύ αυτών που έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων Στενογραφίας, Πρακτικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Προβληματισμός υπάρχει όμως και σε άλλους υπαλλήλους που σκέφτονται να βγουν ακόμα και με μειωμένη σύνταξη πριν το νέο χρόνο που θα αρχίσει να ισχύσει η απόφαση της κυβέρνησης.

Οι υπάλληλοι όμως αναμένεται να δεχθούν και άλλο «χτύπημα» καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της άλλης αναμένεται πρωτοβουλία από τον πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη μείωση του διπλού εφάπαξ που παίρνουν οι υπάλληλοι και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τις 100.000 ευρώ
. Η νομική υπηρεσία της Βουλής ψάχνει να δει τις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου και η βουλή να εκπέμψει το μήνυμα ότι συμμετέχει στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έλεγαν σήμερα στο καφενείο της Βουλής οτι οι υπάλληλοι την «πάτησαν» με την οργισμένη αντίδρασή τους την προηγούμενη εβδομάδα και την πρόσδεσή τους στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Αν είχε περάσει η τροπολογία Στουρνάρα θα μπορούσε να καταπέσει στα δικαστήρια η να βγει αντισυνταγματική από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής» έλεγαν και πρόσθεταν οτι τώρα η ρύθμιση που κάνει στις συντάξεις τους δεν μπορεί να την προσβάλει κανείς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι υπάλληλοι της Βουλής που έχουν καταλάβει πόσο κακό τους έκανε η αψυχολόγητη και προκλητική στάση κάποιων συναδέλφων τους εξέδωσαν ανακοίνωση σε πολύ χαμηλούς τόνους σε σχέση με άλλες φορές στην οποία αναφέρουν ότι τα μέτρα αποτελούν συνέπεια της συστηματικής δυσφήμισης τόσο κατά της Βουλής όσο και κατά των υπαλλήλων της και προσθέτουν ότι θα αγωνιστούν για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ