2012-11-20 21:33:32
Φωτογραφία για 10 παράξενα θεματικά cafes ανά τον κόσμο!
Άμα τη εμφανίσει τους στον κόσμο, τα πρώτα cafes του 19ου αιώνα στο Παρίσι είχαν ως μοναδικό σκοπό να προσφέρουν στην ελίτ της παρισινής πρωτεύουσας αρωματικό καφέ συνοδεία λαχταριστών κρουασάν. Από τότε μέχρι σήμερα τα cafes ανταγωνίζονται σε concept, διακόσμηση αλλά και στο να κάνουν την καφεΐνη επικρατούσα τάση μέσα από αλλόκοτα θεματικά projects. Οι λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τα 10 πιο παράξενα cafes στον κόσμο 1. «Neko Cafe»: Σερβιτόρε, βρήκα μερικές τρίχες στον καφέ μου!

Και πώς αλλιώς, αφού μια μεγάλη παρέα από γάτες αποτελούν τη βασική αταξιόν του «Neko Cafe» στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Τα σκυλιά εδώ απαγορεύονται διά ροπάλου!

2. «Mahika Mano»: Το πιο χαλαρωτικό καφέ με διαφορά!

Βασικά κομμάτια της διακόσμησής του είναι οι αιώρες και οι κούνιες που κρέμονται από την οροφή, ιδανικά για έναν χαλαρωτικό υπνάκο εν ώρα διαλείμματος εργασίας. Στην Ιαπωνία κι αυτό!


3. «Grand View Cafe»: Ο καλύτερος καφές της πόλης και… καυτός!

Με την καλύτερη θέα… της πόλης, αφού οι σερβιτόρες είναι τόπλες! Κοσμοσυρροή και σπρωξίματα για ένα τραπέζι είναι καθημερινή πλέον συνήθεια στο Vassalboro της Βρετανίας.

4. «100% Chocolate Cafe»: Ο «παράδεισος» των εθισμένων στη σοκολάτα!

Ποιος έχει ανάγκη τον καφέ όταν υπάρχει η σοκολάτα; 56 διαφορετικά είδη σοκολατένιων ροφημάτων στα ράφια αλλά και μια βιβλιοθήκη για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην ιστορία της «γλυκιάς θεάς». Στο Τόκιο, ξανά.

5. «Molecule»: Εδώ μόνο το νερό είναι must!

Το πιο πρωτότυπο concept καφετέριας που έγινε ποτέ, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό της Νέας Υόρκης και σερβίρει μόνο νερό! Για τους πολύ διψασμένους 6. Café/Day: Καφές μέσα στο… πάρκινγκ!

Περιμένοντας να αδειάσει μια θέση παρκαρίσματος τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνεις τον καφέ σου on the street! Αυτοί οι Ιάπωνες (ξανά!) είναι άπαιχτοι!

7. The Sweatshop: Για ράφτριες και ράφτες παντός είδους!

Ένα ρετρό παρισινό καφέ υποδέχεται τους επισκέπτες του σε έναν χώρο όπου δεν… υπολείπονται ραπτομηχανών. Δαχτυλήθρες, βελόνες και κλωστές προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περάσουν λίγη ώρα μαντάροντας τις κάλτσες τους ή ράβοντας τα κουμπιά τους!

8. «Robo Cafe»: Με έναν ρομποτικό… barista!

Σερβιτόροι από το μέλλον εξυπηρετούν τους πελάτες σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι κι αυτοί αξίζουν μιας… ευκαιρίας! Στην Οσάκα της Ιαπωνίας, πάντως δείχνουν να προτιμούν τους ρομποτικούς υπαλλήλους.

9. «Urban Station»: Με υπηρεσίες… γραφείου!

Στο Μπουένος Άιρες ο καφές συνδέεται απόλυτα με τη… συνέχιση της εργασίας και εκτός γραφείου. Έτσι μια στάση στο «Urban Station» προσφέρει ειδικούς prive χώρους με όλα τα κομφόρ (λάπτοπ, φωτιστικό, γραφική ύλη), εκτός βέβαια από την παρουσία του… αφεντικού, η οποία απαγορεύεται!

10. «Coffin Cafe»: Για τους… νεκρόφιλους, και όχι μόνο!

Στην Ουκρανία μια απογοήτευση υπάρχει, δεν υπάρχει; Πλήθος κόσμου τρέχει μέσα και έξω από το… φέρετρο για έναν εσπρέσο ή έναν καπουτσίνο σε συνθήκες νεκροταφείου!
Kafeneio
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ