2012-11-20 22:00:45
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ... ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
Νέες αλλαγές αποφάσισε στους κανονισμούς η τεχνική επιτροπή της Ευρωλίγκας, κατά τη σημερινή (20/11) γενική συνέλευσή της στη Βαρκελώνη.

Οι αποφάσεις θα σταλούν προς έγκριση στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία και θα τα εξετάσει σε μελλοντική συνεδρίασή της, με τη διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης να θεωρεί πως θα εγκριθούν, ώστε να τεθούν σε ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, στην τεχνική ποινή θα εκτελείται πλέον μία βολή αντί δύο και θα υπάρχει και κατοχή, ενώ όταν ένας παίκτης δέχεται δύο τεχνικές ποινές θα αποβάλλεται με ντισκαλιφιέ. Επίσης, ο χρόνος θα ανανεώνεται στα 14 δευτερόλεπτα κι όχι στα 24 ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ. Αποφασίστηκε, ακόμα, να αλλάξει και η χρονική διάρκεια των τάιμ άουτ, αλλά και η κατοχή της μπάλας στην έναρξη κάθε περιόδου, ανάλογα με το ποια ομάδα θα έχει πάρει το τζάμπολ.

Επιπλέον, τεχνική επιτροπή της Ευρωλίγκας θα ζητήσει από τη FIBA να επεκταθεί το πλάτος του παρκέ κατά τριάντα εκατοστά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των παικτών κατά την εκτέλεση της επίθεσης, καθώς με τη μετάθεση της γραμμής του τριπόντου στα 6,75μ. υπάρχει πλέον ελάχιστος χώρος στα πλάγια.

Το παρών στη γενική συνέλευση της Ευρωλίγκας έδωσαν, από ελληνικής πλευράς, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Μάνος Παπαδόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ