2012-11-20 23:56:02
Φωτογραφία για Και επισήμως o Ζαν Φρανσουά Κοπέ στην ηγεσία των Γάλλων συντηρητικών
Τον στενό πολιτικό σύμμαχο του Νικολά Σαρκοζί, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, επέλεξαν τελικώς τα μέλη της γαλλικής συντηρητικής Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) για την ηγεσία του κόμματος.

Ηττημένος των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, σε μία μάχη η οποία κρίθηκε με διαφορά μόλις 98 ψήφων και σημαδεύτηκε από αλληλοκατηγορίες για απάτη και νοθεία.

Αρχικά και οι δύο υποψήφιοι είχαν αυτοανακηρυχθεί νικητές, γεγονός που προκάλεσε καυστικά σχόλια στον διεθνή Τύπο, ενώ η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων καθυστέρησε σχεδόν 24 ώρες.

Το τελικό ποσοστό με το οποίο επικράτησε ο Κοπέ είναι 50,03%, έναντι 49,97% του Φιγιόν.

Στην γαλλική πολιτική γεωγραφία, ο Κοπέ, μέχρι πρότινος γραμματέας του κόμματος, θεωρείται εκπρόσωπος της πλέον συντηρητικής πτέρυγας, ενώ οβ προβάλλει μία περισσότερο κεντροδεξιά και φιλελεύθερη φυσιογνωμία.

Τα ιστορικά στελέχη των γκωλικών δίνουν μεγάλη έμφαση στη συμφιλίωση των δύο «στρατοπέδων», κάνοντας λόγο για «πολιτικά τραύματα» τα οποία επέφερε στην γαλλική συντηρητική παράταξη η έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση.

Ο 48χρονος Κοπέ κάλεσε δημόσια τον Φιγιόν, με τον οποίο είχε και τηλεφωνική επαφή, σε συστράτευση, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι αντίπαλοί μας βρίσκονται στα αριστερά».
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ