2012-03-23 17:11:04
Φωτογραφία για Ετοιμότητα στήριξης της κυπριακής Προεδρίας εκφράζει η Αστον
Ετοιμότητα να στηρίξει την κυπριακή προεδρία προς όφελος της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης, εξέφρασε η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας βαρόνη Κάθριν Αστον. Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, η κ. Αστον συναντήθηκε με τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σε σύνθεση Υπουργών Αμυνας στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τη βαρόνη Αστον για την πορεία της προετοιμασίας της κυπριακής προεδρίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας για τη στήριξη των δραστηριοτήτων που θα αναληφθούν. Η βαρόνη Αστον εξέφρασε συμφωνία για τις προσεγγίσεις της κυπριακής προεδρίας και τόνισε στον Υπουργό Αμυνας την προθυμία και την ετοιμότητα να στηρίξει την κυπριακή προεδρία προς όφελος της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης.


Στη συνέχεια, ο Υπουργός Άμυνας είχε συναντήσεις με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας Claude Arnould, τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής Εξωτερικής Δράσης Pierre Vimont, τον Αρχηγό του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ Στρατηγό Ton Van Osch και τους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους της Γαλλίας και Γερμανίας Αντιναύαρχο Xavier Raitard και Αντιστράτηγο Hans-Lothar Domrose αντίστοιχα.

Ο κ. Ηλιάδης συζήτησε με όλους θέματα που αφορούν την καλύτερη διεκπεραίωση της κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας στο πλαίσιο της ΕΕ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ