2012-11-21 00:18:23
Φωτογραφία για Champions League: 5η Αωνιστική [Review] - Goal24news.gr
Η Σαχτάρ βρίσκεται και με τα δύο πόδια στους 16, εκεί που δύσκολα θα βρεθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, όπου έχασε με 3-0 από την εντυπωσιακή Γιουβέντους!

Όλα τα αποτελέσματα 20/11:

5ος ΌΜΙΛΟΣ

Νόρτζελαντ- Σαχτάρ: 2-5

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Σαχτάρ από απόψε, καθώς επικράτησε με 5-2 της Νόρτζελαντ και παράλληλα η Τσέλσι έχασε από τη Γιουβέντους.

Η Σαχτάρ πίεσε από το 1ο λεπτό και στο 4' το σουτ του Φερναντίνιο κόπηκε από τoν Κρίστενσεν, ενώ στο 15' ο Γουίλιαν έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Μκιταριάν κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής. Οι Δανοί ωστόσο κατάφεραν να βρουν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 23' ο Τζον έκανε όμορφη κίνηση από αριστερά, έκοψε προς την περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Πιάτοφ. Παρόλα αυτά η Σαχτάρ έφερε στα ίσια το ματς μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο Λουίς Αντριάνο πήρε την μπάλα ενώ οι συμπαίκτες του την επέστρεφαν στον τερματοφύλακα της Νόρτζελαντ για την τήρηση του φερ πλέι και έκανε το 1-1
. Ωστόσο στο 30' ο Τζον έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λόρεντζεν με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1, αποδίδοντας δικαιοσύνη. Οι Ουκρανοί ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και στο 44' ισοφάρισαν ξανά. Το σουτ του Μκιταριάν κόντραρε σε σώματα, στρώθηκε στον Γουίλιαν κι εκείνος πλάσαρε από κοντά.

Η Σαχτάρ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και πήρε το προβάδισμα στο 50'. Μετά από κόρνερ, ο Γουίλιαν σταμάτησε όμορφα τη μπάλα και με τρομερό σουτ άφησε άγαλμα τον Χάνσεν. Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Νόρτζελαντ, δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 53'. Ο Τεσέιρα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αντριάνο με δυνατό σουτ έκανε το 4-2. Στο 55' ο Λόρεντζεν αστόχησε από καλή θέση, όπως και στο 67'. Το τελικό 5-2 έκανε στο 81ο λεπτό ο Αντριάνο με όμορφο σουτ (χατ τρικ) μετά από κεφαλιά-πάσα του Ντάγκλας Κόστα.

Γιουβέντους- Τσέλσι: 3-0

Η «Μεγάλη Κυρία» νίκησε στα ίσα την Τσέλσι με 3-0 και πλέον θέλει μια ισοπαλία κόντρα στη Σαχτάρ, ή απώλεια της Τσέλσι με τη Νόρτζαλεντ, για να πάρει την πρόκριση.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό είχε δοκάρι. Ο Λιχτστάινερ έκανε το σουτ, αλλά ο Τσεχ βρήκε λίγο την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι της Τσέλσι. Στο 9' η Τσέλσι έφυγε στην κόντρα με τον Όσκαρ, εκείνος έδωσε για τον Αζάρ, αλλά το σουτ του Βέλγου σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπουφόν. Στο 16' ο Τσεχ έδειξε τη μεγάλη του κλάση ξανά, καθώς έδιωξε σε κόρνερ ένα δυνατό σουτ του Μαρκίζιο, ενώ στο 35' οι Μπονούτσι και Μπουφόν έκοψαν τον Όσκαρ. Η «Μεγάλη Κυρία» άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό, καθώς ο Πίρλο επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Κουαλιαρέλα μπήκε στην πορεία της μπάλας και πέτυε το γκολ. Η Ιταλική ομάδα παραλίγο να κάνει το 2-0 στο επόμενο λεπτό, καθώς ο Κόουλ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λιχτστάινερ, ενώ στο 40' μετά από σέντρα του Αζάρ, ο Μάτα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπουφόν έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 50' η Γιουβέντους διαμαρτυρήθηκε δικαίως για πέναλτι σε ανατροπή του Βούτσινιτς από τον Κέιχιλ, ενώ στο 58' ο Τσεχ βρήκε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Πίρλο και το έδιωξε σε κόρνερ. Στο 59' ο Τσεχ πρόλαβε τον Κουαλιαρέλα, αλλά στο 62' η Ιταλική ομάδα έκανε το 2-0. Μετά από λάθος του Ραμίρες, ο Βιδάλ βγήκε απέναντι στον Τσεχ και τον πλάσαρε ιδανικά. Στο 74' ο Βούτσινιτς βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ που έκανε, έφυγε λίγο άουτ και στο 90' ήρθε και το 3-0. Ο Τσεχ βρισκόταν εκτός θέσης και ο Τζιοβίνκο πλάσαρε στην κενή εστία

6ος ΌΜΙΛΟΣ

MΠΑΤΕ Μπ.- Λιλ: 0-2

Η Λιλ πάλεψε με νύχια και με δόντια, πέτυχε μεγάλο διπλό με 2-0 μέσα στην έδρα της ΜΠΑΤΕ αλλά και πάλι δεν έχει ελπίδες ούτε για την 3η θέση.

Η Λιλ άνοιξε το σκορ στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα στο 14', καθώς ο Πολιάκοφ έκανε το διώξιμο πάνω στον Σιντιμπέ κι εκείνος με όμορφο σουτ νίκησε τον Γκορμπούνοφ. Στο 16' το σουτ του Ολέκνοβιτς έφυγε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο του Ροντιόνοφ από κοντά στο 20'. Άουτ πέρασε και το πλασέ του Μπρούνο εξ επαφής στο 23', αλλά στο 31' ο Ντινιέ απέφυγε τον Πολιάκοφ κι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Μπορύνο να πλασάρει από κοντά και να κάνει το 2-0. στο 37' ο Ελανά είπε όχι σε σουτ του Βολόντκο, ενώ στο 41' ο Μπρούνο αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Στο 50' το σουτ του Ροντιόνοφ απομακρύνθηκε από τον Ελανά, ενώ στο 56' ο Ολέκνοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μαρτέν. Η Λιλ προσπάθησε να πετύχει και 3ο γκολ, αλλά από το 74' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σιντιμπέ και δεν τα κατάφερε.

Βαλένθια- Μπάγερν Μ.: 1-1

Στο Λεβάντε Βαλένθια και Μπάγερν έμειναν στο 1-1 αποτέλεσμα που τους εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Μπάγερν απείλησε στο 17' με κεφαλιά του Ντάντε που έδιωξε ο Γκουαΐτα και η Βαλένθια απάντησε με μια προσπάθεια του Φεγκουλί στο 32'. Δύο λεπτά μετά ο Μπαραγκάν είδε κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Αλάμπα και η Βαλένθια με συνέχισε με δέκα. Με παίκτη λιγότερα οι "νυχτερίδες" μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεσαν την Μπάγερν. Οι Γερμανοί ανέβηκαν μετά το 70' και στο 72ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Μάντζουκιτς. Επτά λεπτά μετά ο Φεγκουλί έβαλε φωτιά στο "Μεστάγια" γράφοντας το 1-0 με πλασέ. Η Μπάγερν όμως απάντησε άμεσα καθώς στο 82' ο Μίλερ με σουτ, που κόντραρε, έκανε το 1-1. 

7ος ΌΜΙΛΟΣ

Σπαρτάκ Μ.- Μπαρτσελόνα: 0-3

Με τον Μέσι να κάνει πάλι όργια, η Μπαρτσελόνα πέρασε από τη Μόσχα με 3-0 επί της Σπαρτάκ και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Στο 12ο λεπτό Ο Πέδρο έκανε ωραία το κοντρόλ και το σουτ με τη μία, απέκρουσε ο Ντίκαν, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Ντ.Κομπάροφ έφυγε μόλις άουτ. Η Μπαρτσελόνα είχε ανεβάσει στροφές και έφτασε στο γκολ στο 16'. Ο Άλβες βρέθηκε έξω από την περιοχή σε πλάγια θέση και με τρομερό σουτ έκανε το 1-0. στο 23' ο Σουτσί βρέθηκε στο πέναλτι και όντας μόνος του με πλασέ με τη μία μετά από σέντρα από δεξιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Καταλανοί είχαν πάρει μπροστά και στο 31' ο Μέσι άνοιξε αριστερά στον Ινιέστα, ο Καταλανός έκανε ωραία κίνηση και σουτ, ο Ντίκαν απέκρουσε όμως ο Μέσι ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει την απόκρουση και να σκοράρει με δεξί σκαστό σουτ. Η Σπαρτάκ είχε νέα μεγάλη φάση στο 34' με τον Εμενίκε να αστοχεί εξ επαφής, αλλά στο 39' η αρμάδα του Βιλανόβα πέτυχε και 3ο γκολ. Ο Πέδρο έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Μέσι αφού πέρασε και τν Ντίκαν, έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία.

Στο 54ο λεπτό ο Σεσκ βγήκε απέναντι στον Ντίκαν, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 57' ο γκολκίπερ της Σπαρτάκ μπλόκαρε την κεφαλιά του Πέδρο. Στο 74' ο Βαλντές είπε όχι σε σουτ του Γουέλιτον και στο 76' ο Ντίκαν σταμάτησε τον Μέσι. Ένα λεπτό αργότερα οι Ινιέστα και Πέδρο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή ενώ στ 83΄το σουτ του Μέσι έφυγε μόλις άουτ.

Μπενφίκα- Σέλτικ: 2-1

Ο Σαμαράς σκόραρε και πάλι αλλά η κακή Σέλτικ έχασε δίκαια με 2-1 από την Μπενφίκα που έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μαζί στους επτά βαθμούς πλέον οι δύο ομάδες με την Μπενγίκα να παίζει την τελευταία αγωνιστική στο Καμπ Νου και την Σέλτικ να υποδέχεται την αδιάφορη Σπαρτάκ. Οι "Αετοί" ξεκίνησαν ιδανικά το ματς καθώς στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τζον που πλάσαρε από κοντά μετά το λάθος του Μπράουν. Στο 30' ο Όσκαρ Καρντόσο έχασε καλή ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ για την Μπενφίκα. Δύο λεπτά μετά ο Σαμαράς νίκησε στον αέρα την άμυνα της Μπενφίκα και ισοφάρισε. Στην επανάληψη οι Πορτογάλοι έκλεισαν τη Σέλτικ και πίεσαν. Στο 53' ο Λίμα έκανε το σουτ αλλά ο Άμπροουζ έκοψε πάνω στη γραμμή. Έξι λεπτά μετά ο Λουιζάο βρέθηκε σε ιδανική θέση αλλά σούταρε άουτ. Στο 71' όμως ο Γκαράι από κοντά δεν αστόχησε και έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Η Σέλτικ είχε καλή ευκαιρία στο 93' να ισοφαρίσει. 8ος ΌΜΙΛΟΣ

Γαλατασαράι- Μάντσεστερ Γ.: 1-0

Η Γαλατά νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ και πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπου παίζει στη Μπράγκα ενώ η Κλουζ (επίσης με επτά βαθμούς) δοκιμάζεται στο Μάντσεστερ. Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο μέρος χωρίς όμως την πολύ μεγάλη φάση έως το 42' όταν ο Πάουελ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Γαλατά μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 54΄κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά του Γιλμάζ. Ο Άλτιντοπ στο 78' είχε ένα φοβερό σουτ που έφυγε μόλις άουτ. 

Κλουζ- Μπράγκα: 3-1 

Με πρωταγωνιστή τον Ρουί Πέδρο η Κλούζ επικράτησε 3-1 της Μπράγκα και πάει τελευταία αγωνιστική στο Ολντ Τράφορντ για το... θαύμα. Οι Ρουμάνοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Μπάστος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Πέδρο ο οποίος πιεζόμενος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μόλις οκτώ λεπτά μετά ο Πέδρο "χτύπησε" και πάλι όταν μετά από τάκλιν αμυντικού η μπάλα έφτασε στα πόδια του και από κοντά έγραψε το 2-0. Η Μπράγκα αντέδρασε και στο 17' μείωσε με τον Άλαν αλλά ο Ρουί Πέδρο είχε και πάλι την απάντηση κάνοντας στο 33' το 3-1. Ο Σούγκου στο 40' έχασε μοναδική ευκαιρία για ένα γκολ για την Κλουζ. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Ντουγκλάο αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Ράντα αφήνοντας την Μπράγκα με δέκα. Η Κλουζ είχε δύο δοκάρια στο δεύτερο μέρος με τον ίδιο παίκτη. Ο Καμόρα στο 80' και στο 82' έστειλε την μπάλα στο σίδερο. 
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ