2012-11-21 09:44:45
Φωτογραφία για Κλώτσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν... τενεκεδάκι, λίγο παρακάτω!
Ακόμη ένα ναυάγιο για την Ελλάδα. Ακόμη μια συνεδρίαση χωρίς αντίκρισμα, με την Ελλάδα βορά στις διαθέσεις Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ούτε αυτή τη φορά εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης. Κι ας μας αποθέωσαν ΟΛΟΙ γιατί κάναμε ό,τι μας ζήτησαν... Το μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ δεν είχε νικητή. Είχε χαμένο όμως, την Ελλάδα. Και οι ισχυροί κλώτησαν το πρόβλημα σαν... τενεκεδάκι. Το πήγαν λίγο παρακάτω, τη Δευτέρα. Κερδίζουν χρόνο (ξανά) στην πλάτη μας Το Eurogroup αποφάσισε μετά από ολονυχτία να λήξει τη συνεδρίασή του περίπου στις 6 παρά το πρωί της Τετάρτης, μετά από σχεδόν 11 ώρες και συνεχόμενες διακοπές, χωρίς να έχουν οι 17 υπουργοί, δηλαδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και η Κριστίν Λαγκάρντ καταλήξει κάπου όσον αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Θα τα ξαναπούν την επόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου. Ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένο.

Η συνεδρίαση διακόπηκε πολλές φορές για να γίνουν διμερείς επαφές. Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν συνεχώς στα... τηλέφωνα με το Μαξίμου. Και το κλίμα ήταν βαρύ. Η πλευρά του ΔΝΤ θεωρεί πως κάποιοι δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Για πρώτη φορά, δε δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου. Τυχαίο;


Για πρώτη φορά η Ελλάδα... αποθεώθηκε. Όλοι, μα όλοι, αναγνώρισαν πως έκανε όλα όσα της αναλογούσαν.

Ακόμη και στο επίσημο ανακοινωθέν εκφράζεται ικανοποίηση για τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα ώστε να εκταμιευτεί η δόση. «Οι προσπάθειες αυτές μαρτυρούν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γερνάει η Πορτογαλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γερνάει η Πορτογαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ