2012-03-23 17:35:07
Φωτογραφία για Αναγνώστης αναρωτιέται ποιος έχει δίκιο για το θέμα χρυσού στην Χαλκιδική
Αφορά Σε εξέλιξη η επιχείρηση «στάχτη στα μάτια» της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής

Πληθος ειδησεων φθανουν τις τελευταιες μερες, από εναν ατυπο πολεμο που διεξαγεται απούσης της πολιτειας στην Χαλκιδική. Απο τη μια ο καναδικος κολοσσός  El Dorado Gold και οι εργαζομενοι του, και απο την αλλη κατοικοι των γυρω χωριων που αντιδρουν στις εργασιες για την εναρξη εξόρυξης χρυσου.

Η πλευρα της Ελ Ντοραντο Γκολντ, μεσω ενος blog με το παραπάνω άρθρο, ισχυριζεται οτι οι κατοικοι υποκινούνται απο σκοτεινες δυνάμεις.

" Το έχουμε ξαναπεί λεφτά υπάρχουν στις τάξεις των οικολογούντων. Τόσο χρόνια τραγάνισαν και το μεδούλι αυτής της χώρας... και τώρα «επενδύουν» στο χάος και το διαμελισμό της. "

Συνεπως η επισημη θεση του blog politesaristoteli ειναι οτι πρακτορες υποκινουν τις αντιδρασεις εναντιον της εξορυξης χρυσου. Αυτο που δεν μας λενε ειναι ποιος και γιατι μπορει να ωφεληθεί απο τη μη εξορυξη του χρυσου. Και θα ειχε ενδιαφέρον να μας το λέγανε, γιατι προσωπικα δεν μπορω να σκεφτω κανεναν.


Απο την αλλη, οι αντιδρωντες κατοικοι, ισχυριζονται οτι επειδη η περιεκτικοτητα του χωματος σε χρυσο ειναι μικρη, με τη μεθοδο που θα ακολουθησουνε (open pits), χρειαζεται ενας τόνος πετρωματος για να παραχθούν 0,20 του γραμμαριου χρυσο! Επειδή ο χρυσος βρισκεται επιφανειακα, θα δημιουργουνται κρατηρες με εκρηκτικά, ενος εως και δυο χιλιομετρων διαμετρο, και αφου θα επεξεργασονται το μετάλλευμα με κυάνιο θα επανατοποθετούν το τοξικο πλεον χωμα πισω στους κρατήρες. Χρειαζονται περιπου 40 τονοι μεταλλευμα για να φτιαξεις μια βερα, και η προθεση της εταιριας ειναι η εξορυξη εκατονταδων εκατομμυριων τονων. Πραγμα το οποιο οπως ισχυριζονται θα μολυνει τη γυρω περιοχη με κυανιο, απο το βουνο μεχρι τις παραλιες. Τονιζουν δε, οτι το βουνο ειναι ο υδροδοτης ολης της περιοχης, και ειναι εγκλημα κατα της φυσης αλλα και της ανθρωπινης ζωης να μολυνεις τον υδροφορο οριζοντα με κυανιο. Επιπλεον ισχυριζονται οτι το ελληνικο κρατος δεν θα εχει κανενα δικαιωμα πανω στον χρυσο, και οτι η καναδικη εταιρεια απεκτησε με ΜΗΔΕΝΙΚΟ αντικρυσμα τα δικαιωματα εξορυξης απο τον γνωστο κυριο Μπομπολα. (Αυτον που μας φτυαριζει κοπρια μεσα απο τα δελτια του μνημονιακου MEGA channel, και τις φυλλαδες ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Ιδιοκτητης του 49% του κασινο της Παρνηθα και της κατασκευαστικης εταιρειας που κατασκευασε την Αττικη οδο, το ολυμπιακο χωριο τη γεφυρα Ριου Αντιριου, και αλλα πολλα.)

Ποιος απο τους δυο λετε να εχει δικιο;

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ