2012-11-21 12:21:49
Φωτογραφία για Γ. Παπανδρέου: Ώρα να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την κάλυψη των αδυναμιών, αλλά και την αναποφασιστικότητα της Ευρώπης να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της κρίσης, τόνισε από τη Νορβηγία ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εκτιμώντας πως πλέον ήρθε η ώρα να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες που της αναλογούν.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο υπό την αιγίδα της νορβηγικής κυβέρνησης στο Μπέργκεν, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως δεν μπορεί να υφίσταται αυτό το άλλοθι, ειδικά μετά και την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή.

Η Ελλάδα, ανέφερε, ανέλαβε για μια ακόμη φορά και την ευθύνη και το κόστος, όπως κάνει τρία χρόνια τώρα και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μια «τιτάνια προσπάθεια με πρωτόγνωρα αποτελέσματα για όλο τον κόσμο», κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

«Τώρα, πριν να δεχτεί συντριπτικό πλήγμα η Δημοκρατία στην Ευρώπη, η Ευρώπη οφείλει να επιβεβαιώσει ότι στηρίζεται σε αρχές», διεμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός και μίλησε για πρωτόγνωρη κρίση που αναδεικνύει τις δομικές αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρώ, τα οποία, όπως είπε, «πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε».


Οι αδυναμίες αυτές, εκτίμησε, «επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη να λάβουμε άμεσα τολμηρές αποφάσεις».

«Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη. Με κοινές αποφάσεις, όχι ο καθένας μόνος του. Με πραγματική αλληλεγγύη, όχι αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων ... Το λέμε εδώ και τρία χρόνια», σημείωσε, αλλά «πολλοί δεν μας άκουγαν» και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. «Αν όμως σηματοδοτήσουμε, έστω και τώρα, έμπρακτα αυτή μας τη βούληση, θα έχουμε κάνει ένα άλμα», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ