2012-11-21 14:57:25
Φωτογραφία για Έρευνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων
Έλεγχο σε εταιρείες που φέρονται να εμπλέκονται σε εμπορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ευαίσθητων και μη, τα οποία έχουν ληφθεί ενδεχομένως παράνομα από ηλεκτρονικά αρχεία τηρούμενα από δημόσιες αρχές υπηρεσίες, οργανισμούς διενεργεί ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την Αρχή, ο έλεγχος έχει αποδώσει ήδη πληθώρα στοιχείων, τα οποία και βρίσκονται υπό επεξεργασία για την κατάρτιση του τελικού πορίσματος. Με βάση το πόρισμα, θα κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή διοικητικών ποινών σε βάρος των εμπλεκομένων αλλά και την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Με έγγραφο της Αρχής, αφού γνωστοποιήθηκαν στοιχεία του ελέγχου στη Διεύθυνση Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητήθηκε η συνδρομή της υπηρεσίας για τη συνέχισή του, με τη διενέργεια έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία ατόμου για το οποίο προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί εμπλοκής του στην υπόθεση.

Η Αρχή ζήτησε να τής παραδοθούν αμέσως αντίγραφα του ηλεκτρονικού υλικού που κατασχέθηκε στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να το επεξεργασθεί και να ολοκληρώσει τον διοικητικό έλεγχο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ