2012-11-21 15:36:47
Φωτογραφία για Tελικός Βραζιλίας Countdown: Ο Αlonso δίνει το σύνθημα της τελικής αντεπίθεσης
Ο Fernando Alonso έχει κάνει αρκετές υπερβάσεις φέτος και θα χρειαστεί άλλη μια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24-25/11 στο Interlagos για να μπορέσει να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση και να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την ομάδα της Ferrari.

Είναι κάτι που επιθυμεί διακαώς μιας και ο ίδιος έχει δηλώσει ουκολίγες φορές πως παιδικό του όνειρο ήταν να μπορέσει κάποια στιγμή να προσθέσει το όνομά του στη λίστα με τους 9 πιλότους που στέφθηκαν Πρωταθλητές της Formula 1 με τη Scuderia.

Τα έχει καταφέρει 2 φορές στο παρελθόν με την Renault, αλλά αυτός ο τίτλος, αν έρθει, θα είναι ίσως ο καλύτερος της καριέρας του. Πιο ώριμος, πιο έμπειρος και πιο δυνατός από ποτέ, ο Ισπανός πιλότος χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο πιο ολοκληρωμένος πιλότος αυτή τη στιγμή.

Στο Interlagos μπορεί να μην έχει κερδίσει ποτέ, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει καλές αναμνήσεις από το Autodromo Jose Carlos Pace. Tουναντίον, εκεί έχει πανηγυρίσει και τους 2 τίτλους που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα με τη Renault.


«Απομένουν 71 γύροι στους οποίους θα κριθούν όλα. Οι κόποι μιας χρονιάς κρίνονται μέσα σε λίγο χρόνο. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και εμείς θα πρέπει να είμαστε άψογα προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε κατάσταση. Η τύχη είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», δήλωσε ενόψει του μεγάλου τελικού ο Alonso.

«Γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που ο Vettel βγει εκτός θα πρέπει να ανέβουμε στο βάθρο. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όπως και στην ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος. Είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και με τους οπαδούς μας. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε σούπερ ανταγωνιστικοί, αλλά το ότι βρισκόμαστε εδώ, να διεκδικούμε μέχρι το τέλος το Πρωτάθλημα είναι χάρη στην ομάδα, η οποία είναι η καλύτερη απ' όλες. Η Ferrari είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό. Όλοι δίνουν το 100% και ακόμα περισσότερο γιατί αισθάνονται μέλη αυτής της οικογένειας. Έχουμε κάποιες μικρές αναβαθμίσεις, αλλά και οι άλλοι έχουν οπότε δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά. Μακάρι να μπορούσαμε να μπορέσουμε να βρούμε το καλύτερο set-up ή να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο όσο το δυνατόν καλύτερα στα χαρακτηριστικά της πίστας», πρόσθεσε.

Για την ιστορία, σας παραθέτουμε τους 9 πιλότους που έχουν στεφθεί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με τη Ferrari:

1952: Alberto Ascari1953: Alberto Ascari1956: Juan Manuel Fangio1958: Mike Hawthorn1961: Phil Hill1964: John Surtees1975: Niki Lauda1977: Niki Lauda1979: Jody Scheckter2000: Michael Schumacher2001: Michael Schumacher2002: Michael Schumacher2003: Michael Schumacher2004: Michael Schumacher2007: Kimi Raikkonen

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρυτάνεις για κλάματα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρυτάνεις για κλάματα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ