2012-11-21 15:34:14
Φωτογραφία για ΧΕΒΕΝΤΕΣ : ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ
Ο αρχηγός της Σάλκε, Μπένεντικτ Χέβεντες, μίλησε αποκλειστικά στο "woop.gr" για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά Ο Ολυμπιακός δίνει σε λίγες ώρες ένα από τα πιο κρίσιμα ματς του τη φετινή σεζόν.

Στην έδρα της Σάλκε θα «κυνηγήσει» το αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League.

Το έργο των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι δύσκολο, αλλά και οι Γερμανοί, με 8 βαθμούς, μόνο σίγουροι δεν μπορούν να είναι για τον επόμενο γύρο.

Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες του ομίλου τους και αυτό αναγνωρίζει και ο Μπένεντικτ Χέβεντες.

Ο αρχηγός της Σάλκε και ο παίκτης που παραβίασε πρώτος την εστία των ερυθρόλευκων στην ήττα με 2-1 στην πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μίλησε για την κρίσιμη και για τις δύο ομάδες αναμέτρηση, αναγνωρίζοντας την αξία του Ολυμπιακού και δηλώνοντας συνειδητοποιημένος για τη δύσκολη «μάχη» που θα δώσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.


Έπειτα από 4 αγωνιστικές, ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος. Μπορεί οι Γερμανοί να βρίσκονται στην κορυφή, αλλά η διαφορά τους από τη 2η Άρσεναλ και τον 3ο Ολυμπιακό είναι μόλις 1 και 2 βαθμοί αντίστοιχα και ο έμπειρος αμυντικός τονίζει ότι όλα μπορούν να συμβούν:

«Στον όμιλό μας υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στον επόμενο γύρο. Θεωρώ ότι πολλά θα ξεκαθαρίσουν αυτή την αγωνιστική. Ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και να προκριθούμε έτσι από τώρα στους "16".

Ένα, όμως, είναι το μόνο σίγουρο και το ξέρουμε καλά: Θα είναι ένα αρκετά δύσκολο ματς».

Έχοντας «κρατήσει» πολλά από την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων τον Σεπτέμβριο, ο Χέβεντες ξέρει πού θα πρέπει να επικεντρωθεί η ομάδα του στο αποψινό ματς:

«Το κλειδί για τη νίκη θα είναι να παίξουμε όπως και στην Ελλάδα. Αν τα πάμε καλά στον αμυντικό τομέα, αν καταφέρουμε να μην αφήσουμε διαδρόμους και δείξουμε τις ικανότητές μας, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε.

Αυτό είναι και το σημείο - κλειδί: η άμυνα».

Ο Γερμανός διεθνής μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του και δεν θεωρεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα συμβιβαστούν με την 3η θέση που έχουν - εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου - εξασφαλισμένη:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Δεν περιμένω έναν διαφορετικό Ολυμπιακό επειδή ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Περιμένω μία εξίσου δυνατή ομάδα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ απέναντί του αν θέλουμε τη νίκη».

Πάντως, όταν ρωτήθηκε, δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποιον από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας ως μεγαλύτερη «απειλή»:

«Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή ομάδα στο σύνολό του. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά του, δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη».

Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζει, πάντως, στη δική του ομάδα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο Χέβεντες είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Έλληνα διεθνή και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού:

«Είναι ένας πολύ καλός αμυντικός, ειδικά για την ηλικία του. Το δυνατό του σημείο είναι ότι είναι πολύ καλός στις μονομαχίες, "μπαίνει" πολύ δυνατά σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας».

Παρόλα αυτά, παραδέχεται ότι για την... κατασκοπεία της ομάδας του Ζαρντίμ, βασίστηκαν περισσότερο στη βιντεοθεραπεία και όχι στις συμβουλές του συμπατριώτη μας:

«Ξέρει τον Ολυμπιακό, αλλά περισσότερο εξετάσαμε την ομάδα μέσα από την ανάλυση βίντεο κι εκεί βασιστήκαμε».

Τέλος, αναφέρθηκε και στους στόχους της Σάλκε για το υπόλοιπο της σεζόν:

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βγούμε και του χρόνου στο Champions League. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον σωστό δρόμο και συνεχώς βελτιωνόμαστε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ