2012-11-21 16:00:09
Φωτογραφία για Ο πιο επιτυχημένος πιλότος της McLaren
Τις 21 νίκες πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο προηγούμενο γκραν πρι, όπου τον εγκατέλειψε η McLaren του, έκανε στο «Circuit Of The Americas» o Λιούις Χάμιλτον.

Ο βρετανός πιλότος, ο οποίος πήρε την καρό σημαία, προσπερνώντας το Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο πιο πετυχημένος πιλότος της McLaren με 21 νίκες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 δημιουργεί μία καλή παράδοση πέρα από τον Ατλαντικό, αφού στη δεύτερή του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του.

Μάλιστα, η εν λόγω καρό σημαία είναι πολύ σημαντική για τον Χάμιλτον, δεδομένου ότι άφησε πίσω του τον Μίκα Χάκινεν (είχε 20 νίκες με την McLaren) και πλέον είναι ο πιο πετυχημένος πιλότος της βρετανικής ομάδας.

Ακόμη, αυτή ήταν η τρίτη φορά -τη φετινή σεζόν- που ο Χάμιλτον πανηγυρίζει τη νίκη μετά από αγώνα που έχει εγκαταλείψει.

Για του λόγου το αληθές:

Γερμανία (22/7): Εγκατέλειψε

Ουγγαρία (29/7): Νίκη

Βέλγιο (2/9): Εγκατέλειψε

Ιταλία (9/9): Νίκη

Άμπου Ντάμπι (4/11): Εγκατέλειψε

ΗΠΑ (18/11): Νίκη

Δύο γύρους πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος και πριν αποχωρήσει από την McLaren με προορισμό την Mercedes, ο Χάμιλτον έδωσε στην ομάδα του την 181η νίκη και είναι δεύτερη στην κατάταξη πίσω από τη Ferrari, η οποία έχει 219.

Πηγή: sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ