2012-03-23 18:11:13
Φωτογραφία για Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα
Τη φράση «όνειρα γλυκά και… απονήρευτα» σίγουρα δεν την ακούτε για πρώτη φορά Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες βλέπουν όνειρα… πονηρού περιεχομένου!

Ο καθηγητής Antonio Zadra και η ομάδα του ερεύνησαν το φαινόμενο με τη βοήθεια 3.600 εθελοντών αντρών και γυναικών, οι οποίοι κρατούσαν ημερολόγιο με τα σεξουαλικού περιεχομένου όνειρά τους!

«Το περιεχόμενο είναι κοινό και για τα δύο φύλα: σεξουαλική επαφή με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες περιπτύξεις που μπορεί να φτάσουν σε χρήση βίας, φαντασιώσεις ανομολόγητες. Μεγάλη συχνότητα εμφανίζουν τα όνειρα με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες! Το σκηνικό είναι από δημόσιους χώρους μέχρι γραφεία, ξενοδοχεία κ.α.» εξήγησε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα σεξουαλικά όνειρα των γυναικών έχουν υπερπολλαπλασιαστεί από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.

Μία από τις συμβουλές του καθηγητή είναι οι άντρες και οι γυναίκες να απελευθερωθούν από τις ενοχές τους για τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου και να τα καταγράψουν. «Ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε με λεπτομέρειες. Πόσοι ερωτικοί παρτενέρ υπήρχαν στο όνειρο μας, σε ποιο μέρος έγινε, πώς νιώθαμε όταν ξυπνήσαμε κλπ. Συνήθως, ό,τι συμπεριλαμβάνει κίνδυνο και απαγόρευση, θεωρείται φυσιολογικό διότι ανέκαθεν το κρυφό διεγείρει τις αισθήσεις μας» πρόσθεσε.

Στις περιπτώσεις όμως που τα σεξουαλικά όνειρα επιμένουν ο Dr. Zadra επισημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να δει καθαρά τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζει στις ερωτικές του σχέσεις, γιατί όλα πηγάζουν από εκεί και αν δεν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, δεν υπάρχει φυσιολογική ερωτική ζωή.

Σεξ με… διάσημους!

Η μελέτη της ομάδας του Dr. Zadra κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο άντρες και γυναίκες ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με διάσημα πρόσωπα, από γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές και πρόσωπα της τηλεόρασης. Το ποσοστό των αντρών που θυμάται αυτά τα όνειρα ως μια θετική εμπειρία ανέρχεται σε 44% ενώ στις γυναίκες δεν ξεπερνά το 30%, ενώ μόλις 4% και των δύο φύλων δήλωσε ότι βίωσε οργασμό κατά τη διάρκεια του ονείρου.

«Πρόστυχες σκηνές» στα όνειρα

«Το να βλέπει κανείς χυδαίες ή πρόστυχες σκηνές στα όνειρά του είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό, καθώς συνήθως έχει άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας» λέει ο καθηγητής και προσθέτει: «Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας “μιλά” με το δικό του τρόπο. Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε».

Η Sharon Gilchriest O' Neil, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου «Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο» υποστηρίζει ότι όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτά της «απιστίας» θέλουν να μας διδάξουν κάτι για τη ζωή μας.

Σεξ με έναν διάσημο: Όταν κάποιος ονειρεύεται ότι έχει ερωτική επαφή με κάποιον διάσημο, σύμφωνα με την O' Neil είναι πολύ πιθανό να πρόκειται απλά για... διακαή πόθο!

Σεξ με φιλικό πρόσωπο: Αν ονειρευτείτε ότι έχετε επαφή με κάποιον γνωστό σας, η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο όνειρο κρύβει κυρίως φοβίες, άγχη και μεγάλες αγωνίες που εκδηλώνονται στον ύπνο μας με αυτόν τον τρόπο. Η ίδια δεν αποκλείει και την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον «κρυφό έρωτα», ωστόσο επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει σπανιότερα.

Η O' Neil θεωρεί επίσης πιθανό να αναγνωρίζει κανείς στο «φιλικό αυτό πρόσωπο, πολλά κοινά σημεία με μία πλευρά του εαυτού σας που είναι καλά κρυμμένη»!

Σεξ με άγνωστο: «Ο άγνωστος συμβολίζει μία πλευρά του εαυτού σας. Μήπως πρόσφατα κάνατε ή ετοιμάζεστε να κάνετε, κάτι που απαίτησε τεράστιο θάρρος, τόλμη και δύναμη; Ο άγνωστος σεξουαλικός παρτενέρ του ονείρου δείχνει ότι είστε περήφανοι ή αγχωμένοι για το κατόρθωμά σας» προσθέτει.

Σεξ με το ίδιο φύλο: Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε τον/την σύντροφό σας με άτομο του ίδιου φύλου, τότε μην βιαστείτε να «διαγνώσετε» ομοφυλοφιλικές τάσεις στον εαυτό σας! «Απλώς ψάξτε μέσα στην ημέρα που πέρασε, τι κάνατε που να έχει καθαρά "θηλυκές" ιδιότητες (αν είστε γυναίκα) ή "αρσενικά" χαρακτηριστικά (αν είστε άντρας). Είναι πιθανό αυτή η πράξη να εμφανίζεται στον ύπνο σας μέσα από σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο» εξηγεί η ψυχολόγος.

Η ίδια καταλήγει πάντως στο εξής συμπέρασμα: ότι τα σεξουαλικά όνειρα, συχνά έχουν μία πολύ απλή εξήγηση. «Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι μέσα στη σχέση σας παραμελείτε το σεξ ή διστάζετε να εκφράσετε τις αληθινές επιθυμίες σας. Μόλις το κάνετε θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν και τα όνειρα αυτά» λέει. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ