2012-11-21 21:31:04
Φωτογραφία για Καταδικάζει η Θεολογική Σχολή τις βιαιότητες εναντίον καθηγητή και φοιτητών στο ΑΠΘ
Οι βιαιότητες εις βάρος καθηγητή και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι... αποπειράθηκαν να καθαρίσουν το χώρο της Σχολής από τα συσσωρευμένα, εξαιτίας απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων, σκουπίδια, καταδικάστηκαν με ψήφισμα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 19/11, όταν απεργοί, μαζί με φοιτητές, αντέδρασαν στην εθελοντική προσπάθεια του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, Μιλτιάδη Κωνσταντίνου και φοιτητών της Σχολής να συλλέξουν και να απομακρύνουν σκουπίδια, καθώς θεώρησαν την κίνηση απεργοσπαστική.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και κυνηγητό εντός της Σχολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι μία φοιτήτρια, η οποία μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο ψήφισμά της Κοσμητείας, η οποία συνεκλήθη σήμερα για το θέμα, έπειτα από πρόσκληση του κοσμήτορα, Μιχαήλ Τρίτου, καταδικάζονται τα φαινόμενα βίας που παρατηρήθηκαν στη Σχολή, ενώ παράλληλα εκφράζεται κατανόησή για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ακόμη, εξουσιοδοτείται ο κοσμήτορας να μεταφέρει στις Πρυτανικές Αρχές τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία του Σώματος για την ασφάλεια των φοιτητών και εργαζομένων της Σχολής.

Το επεισόδιο καταδικάστηκε έντονα και από το Πρυτανικό Συμβούλιο, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Ιωάννης Μυλόπουλος,διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των γεγονότων.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ