2012-11-21 22:23:10
Φωτογραφία για Κατάληψη του γραφείου του Αγγελάκα την Πέμπτη - Παμπατραϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο - Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου
Σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει, καθώς και στην εκλογή συντονιστικής επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους σωματείων και φορέων, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τα νέα δεδομένα και θα καθοδηγεί την πορεία του αγώνα τους, κατέληξε η συνεδρίαση των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, την Τετάρτη το απόγευμα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί κατάληψη αυτή την Πέμπτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, καθώς και παμπατραϊκό συλλαλητήριο, το Σάββατο το πρωί.

Στην ανοιχτή αυτή συνεδρίαση, στην οποία οι εργαζόμενοι είχαν καλέσει τοπικούς φορείς και σωματεία, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν, καθώς παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και φορέων, καθώς και κάποιων δημοτικών παρατάξεων.

Κυριακοπούλου: "Δεν θα επιτρέψουμε να σταλεί καμία λίστα"


Το κλίμα που επικράτησε ήταν καλό, δεδομένου ότι όλοι οι παριστάμενοι συμμερίζονταν την αγωνία των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον και συνειδητοποιούσαν πλήρως την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Τρόικα και, κατ' ακολουθίαν, η κυβέρνηση, σε βάρος όχι μόνο των εργαζόμενων στους δήμους της χώρας, αλλά και του ίδιου του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος κινδυνεύει πλέον με παντελή εξαφάνιση.

Αρχικά, έκαναν εισήγηση οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων του Δήμου και στη συνέχεια όποιος εκπρόσωπος φορέα ήθελε λάμβανε το λόγο.

Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή της ομιλίας της προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Τασίας Κυριακοπούλου, η οποία κατήγγειλε ότι κυβέρνηση και τροϊκανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα μέσω των απολύσεων. "Επιμένουμε στις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις και δεν θα επιτρέψουμε να σταλεί καμία λίστα ονομάτων", τόνισε.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο όσοι εκπρόσωποι φορέων επιθυμούσαν, εκφράζοντας στο σύνολό τους την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων.

Πηγή: attacktv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ