2012-03-23 18:40:39
Φωτογραφία για Ο ...αντιστασιακός Λαυρεντιάδης (που ξεπέρασε τον Κοσκωτά) έβαλε τώρα την ουρά στα σκέλη και τρέχει να σωθεί!
Από τον Θανάση Λεπίδη

Όπως διαβάζω, τα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ζήτησε σήμερα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να επιστρέψει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Είναι ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος μόλις πριν από δύο ημέρες έκανε τον ...αντιστασιακό και με δήλωσή του (εδώ) ισχυριζόταν ότι του "άρπαζε" την Proton Bank η ...τρόικα, κάνοντας όλον τον κόσμο να βάλει τα γέλια. Έλεγε και άλλα θρασύτατα πράγματα με πιο  χαρακτηριστικό αυτό: Θα αποδείξω το μέγεθος της συνομωσίας που εξυφάνθηκε εναντίον ενός Έλληνα επιχειρηματία που πιστεύει στην Ελλάδα και στο Θεό.

Φαίνεται ότι ο ψευτοτσαμπουκάς του απειλούμενου με ισόβια για μεγάλες απάτες (πιο μεγάλες κι από του Κοσκωτά!) "τραπεζίτη" δεν άντεξε πολύ. Και τώρα με την ουρά στα σκέλη τρέχει μπας και σωθεί από τα ισόβια...

Ο κ. Λαυρεντιάδης συνοδευόμενος από τρεις δικηγόρους, επισκέφθηκε σήμερα τον Τέντε. Κατά τη συνάντηση αυτή παρών ήταν και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκος Παντελής.


Κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank, δεσμεύθηκε το επίμαχο ποσό που ήταν κατατεθειμένο σε Τράπεζες της Ελβετίας.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία επιστροφής των χρημάτων αυτών που βρίσκονται στην Ελβετία, αξιώνοντας όμως προηγουμένως να αποδεσμευθούν από τους λογαριασμούς του. Το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί και στον κ. Δραγάτση, πριν ολοκληρώσει το πόρισμα του για την υπόθεση, ο οποίος όμως το είχε απορρίψει και προχώρησε στο αίτημα άσκησης δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Λαυρεντιάδη την περασμένη Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του από την Proron Bank, την εποχή που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ