2012-03-23 19:54:46
Φωτογραφία για Ιερόδουλη: Πως προέκυψε αυτή η ονομασία;
 Όλοι μας ακούμε αυτόν το χαρακτηρισμό για μία γυναίκα που εμπορεύεται τον έρωτα Γιατί όμως οι γυναίκες αυτές ονομάζονται ιερόδουλες; Ποια είναι η σημασία της συγκεκριμένης λέξης;

Λογικό είναι μερικοί να απορούν καθώς αν το καλοσκεφτούμε η λέξη "ιερόδουλος" προέρχεται από τα συνθετικά "ιερός" και "δούλος" δίνοντας έτσι ένα επιθετο που χαρακτηρίζει κάποιον που είναι δούλος, ή αν προτιμάτε υπηρέτης, του ιερού, δηλαδή της θρησκείας.

Η αλήθεια είναι ότι η θρησκεία έχει άμεση σημασία με αυτή τη λέξη. Όλα ξεκινάνε λοιπόν περίπου 500 χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού.

Τότε ξεκίνησε ένα τελετουργικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοίο από πολλούς. Η εκκλησία λοιπόν θεώρησε ότι η κορύφωση στην οποία ερχόταν ο ανθρώπινος οργανισμός μέσω της ερωτικής πράξης είχε διπλή σημασία.

Αφενός η σαρκική ικανοποίηση και αφετέρου η επικοινωνία με τον Θεό.

Τη στιγμή δηλαδή που ο άνθρωπος ερχόταν σε οργασμό, επικρατούσε ένα κενό στο μυαλό του μέσω του οποίου μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Θεό.


Παρόμοια τελετουργικά συνέβαιναν και στην αρχαία Ελλάδα.

Έτσι, μέσα στους ναούς υπήρχαν γυναίκες, οι λεγόμενες ιερόδουλες, με τις οποίες οι πιστοί έκαναν έρωτα μέσα στον ναό προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον Θεό.

Φυσικά οι γυναίκες θεωρούσαν τον εαυτό τους τυχερό που υπηρετούσαν το εργο του Κυρίου.

Έτσι λοιπον προέκυψε το επίθετο ιερόδουλες!

Στη σημερινή μας εποχή, ο όρος ιερόδουλες αποτελεί μία πιο "διακριτική" και "επίσιμη" ονομασία των γυναικών αυτών. 24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα την ξαναπάθουμε;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θα την ξαναπάθουμε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ