2012-03-23 20:00:08
Φωτογραφία για Το BMW Group συγκέντρωσε 11 βραβεία στο θεσμό 2012 red dot
Το BMW Group Design εγκαινιάζει πάντα νέα σημεία αναφοράς, ακόμα και με τον αριθμό βραβείων που κατακτά. Ο λόγος για το θεσμό βραβείων red dot: προϊοντική σχεδίαση 2012 αυτή τη φορά, όπου BMW Group κέρδισε 11 διακρίσεις ανάμεσα στις οποίες η σφραγίδα κορυφαίας ποιότητας – ‘best of the best’ – για δύο προϊόντα: το κράνος BMW AirFlow 2 και τη μοτοσικλέτα Husqvarna Nuda 900 R. Βραβεία red dot κέρδισαν επίσης οι BMW Σειρά 6 Gran Coupe, BMW Σειρά 6 Coupe, BMW M5, BMW Σειρά 1 M Coupe, BMW C 600 Sport, BMW C 650 GT, BMW K 1600 GT και BMW G 650 GS. Επιπλέον, η BMW Σειρά 3 Sedan έλαβε μία εύφημο μνεία. Η απονομή θα γίνει στο γκαλά του red dot, στις 2 Ιουλίου 2012 στο Aalto Theatre στο Έσσεν.

Ο θεσμός βραβείων red dot εγκαινιάστηκε το 1955 και είναι...από τους πλέον έγκυρους παγκοσμίως στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης. Η επιτροπή αποτελείται από 30 διεθνείς ειδικούς της σχεδίασης, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα καλύτερα σχεδιαστικά επιτεύγματα σε ένα ευρύ πεδίο – αυτοκίνητα, αρχιτεκτονική, βιο-επιστήμη, ιατρική και ηλεκτρονικά συστήματα πελατών. Φέτος, 1.800 μεγάλες εταιρίες και ανεξάρτητοι σχεδιαστές από 58 χώρες διαγωνίστηκαν για μία διάκριση red dot. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.515 συμμετοχές σε 19 διαφορετικές κατηγορίες.


Στα φετινά βραβεία red dot, δύο προϊόντα του BMW Group Design πιστοποιήθηκαν με τη σφραγίδα κορυφαίας ποιότητας, ‘best of the best’, που αναγνωρίζει καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις υψηλής ποιότητας. Το κράνος BMW AirFlow2 κέρδισε τη διάκριση έχοντας κοντή ζελατίνα, άριστο εξαερισμό και ελαφρύ βάρος. Αποτελεί μία συστηματική εξέλιξη των εξαιρετικών Jet κρανών της BMW, διάσημα για τη σύγχρονη, προηγμένη σχεδίασή τους.

Με μία καθαρή, εντυπωσιακή και αρμονική σχεδιαστική γλώσσα, ενσαρκώνει την άριστη ισορροπία μεταξύ αυθεντικότητας και φινέτσας. Ο συνδυασμός εντυπωσιακών θυρίδων εξαερισμού και κορυφαίων υλικών δημιουργεί μία ατομική εμφάνιση που ξεχωρίζει από το πλήθος.

Νέα και δυναμική, η HusqvarnaNuda900 Rεκφράζει άριστα την ευέλικτη και σπορ φύση της. Η Nuda 900 είναι η πρώτη μοτοσικλέτα που συνδυάζει τη δοκιμασμένη μηχανολογική υπεροχή του BMW Group με την κομψή Ιταλική φινέτσα. Η μινιμαλιστική σχεδίαση προσδιορίζει τις δυναμικές εξωτερικές γραμμές που χαρίζουν στη μοτοσικλέτα μία μοναδική οπτική ένταση. Η ίδια σχεδιαστική γλώσσα εκτείνεται σε όλο το μήκος καταλήγοντας στην αεροδυναμική σπορ ουρά σε στυλ αγωνιστικής μοτοσικλέτας.

Επιπλέον των δύο κορυφαίων διακρίσεων, το BMW Group Design έλαβε οκτώ ακόμα red dot βραβεία υψηλής σχεδιαστικής ποιότητας. Η BMWΣειρά 6 GranCoupeσυνδυάζει την υψηλή αισθητική και δυναμική μιας κλασικής BMW Coupe με ένα πολυτελές περιβάλλον και γοητεύει με τη μοναδική προσωπικότητα και προϊοντική της ταυτότητα. Οι αναλογίες χαμηλού προφίλ – που δεν συναντώνται συχνά σε τετράθυρο μοντέλο, αποπνέουν σπορτίφ στυλ και αίσθηση πολυτέλειας. Χαμηλή και με επίπεδη coupe οροφή που χάνεται στο πίσω τμήμα, η BMW Σειρά 6 Gran Coupe απεικονίζει τη γνήσια αισθητική BMW. Η σχεδίαση της καμπίνας δημιουργεί έναν αρμονικό κρίκο μεταξύ εμπρός και πίσω καθισμάτων και ενσαρκώνει τον τέλειο συνδυασμό κομψότητας και δυναμικής. Διακοσμητικά στοιχεία και ανάγλυφες ρέουσες επιφάνειες διατεταγμένες η μία επάνω στην άλλη διαμορφώνουν μία premium εικόνα για το Gran Coupe.

Η νέα BMWΣειρά 6 Coupeυιοθετεί κλασικά στυλιστικά στοιχεία coupe δίνοντάς τους μία σπορ, κομψή διάσταση. Ρέουσες γραμμές και αισθητικά ανάγλυφες επιφάνειες προσδιορίζουν το αμάξωμα και χαρίζουν στη BMW Σειρά 6 Coupe μία δυναμική, αθλητική εμφάνιση ενώ σε προφίλ άποψη, αποκαλύπτει μία κομψή, επιμηκυμένη σιλουέτα. Η μάσκα BMW δείχνει έτοιμη να εφορμήσει, ενώ το μακρύ, επιβλητικό καπό ‘χάνεται’ στην κομψή coupe οροφή.

Με τις δυναμικές αναλογίες της, η νέα BMW M5, δηλώνει τη συγγένειά της με τα Sedan μοντέλα BMW. Η αυθεντική οπτική ερμηνεία των τεχνικών απαιτήσεων επιτυγχάνει μία συναισθηματική σχεδιαστική απήχηση, εκφράζοντας ανώτερη ισχύ χωρίς να προκαλεί αισθητικά. Η σχεδίαση της νέας BMW M5 απεικονίζει ένα μίγμα τεχνικής καινοτομίας και δυναμικού, σπορ στυλ και εκφράζει διακριτικά τις κορυφαίες επιδόσεις και τον απόλυτο έλεγχο.

Η BMW Σειρά 1 MCoupeείναι το νεότερο μέλος της οικογένειας BMW M: τεχνολογία υψηλών επιδόσεων σε συμπαγείς διαστάσεις και μία συναρπαστική σχεδίαση που απευθύνεται στο συναίσθημα. Όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία BMW M είναι τεχνικά προσδιορισμένα και ταυτόχρονα υπογραμμίζουν τη δυναμική και ευελιξία του οχήματος: ακριβείς γραμμές χωρίζουν τις επιφάνειες των εμπρός και πίσω ποδιών, ενσαρκώνοντας ένα ασυμβίβαστο σπορ στυλ και μία δυναμική αισθητική.

Ενσωματώνοντας γνώριμα σχεδιαστικά στοιχεία όπως η διαιρούμενη μετωπική επιφάνεια, η σχεδιαστική γλώσσα του σκούτερ BMWC600 Sport, υπογραμμίζει τη συγγένειά του με την οικογένεια μοτοσικλετών BMW. Επικεντρωμένο στον αναβάτη, αυτό το Maxi Scooter αναδεικνύεται με ένα αρμονικό, σπορ φέρινγκ. Η κομψή, δυναμικά ανερχόμενη ουρά και τα εντυπωσιακά άκρα προβάλλουν την ελαφριά σχεδίαση και το σπορ χαρακτήρα, ενώ η κλίση των γραμμών από μπροστά μέχρι πίσω αποτυπώνει μία επιθετική διάθεση ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Με τη σύγχρονη φουτουριστική του σχεδίαση, το σκούτερ C650 GT της BMW ενσωματώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW Motorrad. Όπως το πίσω τμήμα και οι γραμμές του φέρινγκ, το πλαίσιο τύπου σκούτερ εκτείνεται διαγώνια – παραπέμποντας σε διάταξη μοτοσικλέτας. Έτσι δημιουργείται μία δυναμική ροή γραμμών. Παράλληλα, η BMW C 650 GT τονίζει κυρίως τα χαρακτηριστικά άνεσης. Η touring διάταξή του C 650 GT εκφράζεται και στη σχεδίασή του.

Με την BMWK1600 GT,η BMW Motorrad ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατηγορία τουρισμού. Αυτή η μοτοσικλέτα με την ανώτερη, επιβλητική και μοναδική παρουσία της ξυπνά την επιθυμία για ταξίδια με την πρώτη ματιά.

Με μυώδη κορμοστασιά που παραπέμπει σε εκτός δρόμου χρήση, η μοτοσικλέτα BMWG650 GSέχει ελαφριά δομή και δηλώνει δίψα για περιπέτεια. Η τυπική enduro σχεδίαση και χρωματική φιλοσοφία της εναρμονίζονται απόλυτα με το στυλ της οικογένειας BMW GS και ολοκληρώνουν τη σπορ συνολική εντύπωση.

Η BMWΣειρά 3 Sedan έλαβε ‘εύφημο μνεία’ στο θεσμό βραβείων red dot 2012 προσφέροντας μία απόλυτα ολοκληρωμένη λύση. Πρότυπη στην κατηγορία compact σπορ sedan, η BMW Σειρά 3 Sedan ενσαρκώνει τις βασικές αξίες του σπορ στυλ, της φινέτσας και της δυναμικής. Εξωτερικά, έντονες γραμμές οριοθετούν τις ανάγλυφες επιφάνειες σε τυπικές αναλογίες BMW.

Εξελιγμένοι σχεδιαστικά από προηγούμενα μοντέλα, οι προβολείς και η μάσκα αποτελούν μία ενιαία οπτική μονάδα. Κύριο θέμα της σχεδίασης εσωτερικού είναι η 'διαστρωμάτωση΄- με την αλληλεπίδραση των διαφόρων στρωμάτων/ζωνών να εξυπηρετεί ένα σκοπό: βέλτιστη πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές λειτουργίες.

Το BMW Group έχει μακρά επιτυχημένη παράδοση στο θεσμό βραβείων red dot. Το 2011, βραβεύτηκαν η BMW Σειρά 6 Cabrio και η BMW X3, με τη BMW Σειρά 5 Touring να κερδίζει τη διάκριση ‘best of the best’. Το 2010, το BMW Group έλαβε συνολικά 11 βραβεία, ενώ το 2009, το BMW Group Design γοήτευσε την επιτροπή με επτά προϊόντα του. Το 2008, ήταν η σειρά της BMW Σειράς 3 Cabrio και της μοτοσικλέτας BMW G 450 X για τη διάκριση ‘best of the best’ – δύο από τα επτά βραβευμένα προϊόντα του BMW Group.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ