2012-03-23 20:34:03
Φωτογραφία για Με τα παιδιά των κτηνοτρόφων συναντήθηκε ο Χριστόφιας
Να σταματήσει η αδικία εις βάρος των γονιών τους ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τα παιδιά των... αιγοπροβατοτρόφων που βρίσκονται έξω από το Προεδρικό από την περασμένη Δευτέρα. Σε μια μη προγραμματισμένη συνάντηση, ομάδα παιδιών συνοδευόμενα από τον Ευαγόρα Χρυσάνθου, Πρόεδρο των κτηνοτρόφων Πάφου και τους ΓΓ των αγροτικών οργανώσεων ΕΚΑ Πανίκο Χάμπα και Παναγροτικού Νεκτάριο Κάρυο, εισήλθαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ενώ στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων υπό τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη για το θέμα του χαλουμιού.

Η Γεωργία Χρυσάνθου, κόρη του Ευαγόρα Χρυσάνθου, διαβάζοντας από χειρόγραφο είπε προς τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι τα παιδιά των κτηνοτρόφων ζητούν την εφαρμογή του νόμου για το χαλλούμι, «για να σταματήσει αδικία εις βάρος των γονιών μας». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πράγματι είναι αδικημένοι οι γονείς των παιδιών και «εύχομαι να πείσετε και τους άλλους, όχι τους άλλους αιγοπροβατοτρόφους και να λήξει αυτή η ιστορία», διότι - συνέχισε - έρχεται και Πάσχα και πρέπει να πάρουν θετικά μηνύματα οι οικογένειες.


Απευθυνόμενος προς τον Ευαγόρα Χρυσάνθου τον διαβεβαίωσε ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας». Ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Πάφου ευχαριστώντας τον Πρόεδρο είπε ότι έδειξαν πλήρη συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους, την αστυνομία, τα κτηνιατρεία και δεν έκαναν οτιδήποτε να στεναχωρήσουν την κοινή γνώμη. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απευθυνόμενος στα παιδιά αναφέρθηκε στον τρόπο απόδρασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από το Προεδρικό, λέγοντας ότι εκείνη την ημέρα κάποια παιδιά από την Αίγυπτο είχαν επισκεφθεί τον Μακάριο, τα οποία φυγάδευσαν αστυνομικοί. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, είπε, στις 15 Ιουλίου έκαναν επίθεση για να σκοτώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και να καταργήσουν τη Δημοκρατία μαζί με τη Χούντα των Αθηνών.

Αναφέρθηκε στο πώς απέδρασε από το Προεδρικό ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και πως βρέθηκε στο Μοναστήρι του Κύκκου, αφού ένας παράλυτος - όπως είπε - τον μετέφερε με το όχημά του στην Λακατάμεια και από εκεί τον παρέλαβε η φρουρά του για να τον μεταφέρει στη Μονή. «Τι είναι που πρέπει να σκεφτόμαστε και να ξέρουμε; Η δημοκρατία δεν είναι απλώς σύστημα, όμως ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του, φτάνει να σέβεται και τους άλλους και βεβαίως πρέπει να έχει ο κόσμος τους εκπροσώπους του». ''Να μην αφήνουμε κάποιους με τα όπλα να καταργούν τη δημοκρατία, αυτό είναι το δίδαγμα αυτής της υπόθεσης», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Δυστυχώς, συνέχισε, εκείνο το κακό μας έφερε χειρότερο κακό, μας κουβάλησε τους Τούρκους εδώ.

Δείχνοντας στα παιδιά έναν πίνακα με το λιμάνι της Κερύνειας, τους είπε ότι αυτό το μέρος βρίσκεται υπό κατοχή και αυτό υποδεικνύει μιλώντας στους ξένους. Σημείωσε ότι χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διώξουμε την κατοχή από τον τόπο. Ο ΓΓ του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος ανέφερε ότι το χαλούμι είναι ένα παράδειγμα αδικίας και μη δημοκρατικής μεταχείρισης αυτών των ανθρώπων, εφάμιλλης - όπως ανέφερε - της καταπίεσης του ισχυρού προς τον αδύναμο και για αυτό, είπε, ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδώσει το δίκιο, κάτι για το οποίο θα τον ευχαριστούν. Γι αυτό είμαστε εδώ, ενωμένοι και περπατάμε δίπλα δίπλα, πρόσθεσε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι βρίσκεται και εκείνος στο πλευρό τους λέγοντας πως η έκχυση γάλακτος έξω από το Προεδρικό θα μπορούσε να αποφευχθεί, με τον Ευαγόρα Χρυσάνθου να εκφράζει απολογίες για το συμβάν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ