2012-03-23 20:52:03
Φωτογραφία για Όταν δυο «τσάροι»…. «κονταροχτυπιούνται»
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εξ αποστάσεως κονταρομαχία μεταξύ προκατόχου και διαδόχου στο Υπουργείο Οικονομικών, την θρυλική περίοδο του Οκτώβρη του 2009.

Οι αιχμές του Γιάννη Παπαθανασίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε στην εξεταστική, απαντήθηκαν σε χρόνο dt με άτυπο υπόμνημα του νυν ΥΠΕΚΑ που κυκλοφόρησε λίγη ώρα αργότερα στα. δημοσιογραφικά γραφεία. Για παράδειγμα:

* Η κατηγορία περί παραποίησης εγγράφων της Ε.Ε. όπου στο ξένο κείμενο της 3ης Φεβρουαρίου 2010 γινόταν λόγος για αναθεώρηση των στοιχείων μόνο του 2008 και στην ελληνική μετάφραση για αναθεώρηση των ετών 2005-2008, απαντήθηκε με το αναλυτικό κείμενο της ίδιαςπεριόδου όπου στην παράγραφο 21 αναφερόταν η τριετία 2005-2008.

* Η σημείωση του κ. Παπαθανασίου ότι και ο ίδιος πριν τις εκλογές είχε δηλώσει ότι το έλλειμμα μπορεί αν έφτανε και στο 8%, απαντήθηκε με τον ερώτημα, «τότε γιατί έστειλε 6% στην Ε.Ε.»


* Η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά τον κ. Παπαθανασίου αφορούσε έσοδα του 2010, ενώ κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου το 2009 καθώς, όπως εξήγησε στο… άτυπο υπόμνημα, όλα τα φορολογικά έσοδα που εισπράττονται μέχρι τον Μάρτιο - η εν λόγω εισφορά εισπράχθηκε Γενάρη – από φόρους βεβαιωμένους το προηγούμενο έτος, γράφονται πάντα στο προηγούμενο έτος.

* Στις ευχαριστίες του κ. Παπαθανασίου για την δημοσιοποίηση υπηρεσιακού σημειώματος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας όπου μεταξύ των εντολών που έδινε ήταν όσες υποχρεώσεις υπάρχουν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά, η απάντηση Παπακωνσταντίνου ήταν πως ο προκάτοχός του πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως το ότι ο ίδιος δεν πλήρωνε και έλεγε «άστο για αργότερα» δεν σημαίνει ότι οι δαπάνες δεν γινόντουσαν.

* Τέλος, στο επιχείρημα του κ. Παπαθανασίου ότι λόγω της διεθνούς κρίσης έπεσαν έξω οι προβλέψεις της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ως προς τη διαμόρφωση του ελλείμματος, ο κ Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι μόνο η Ελλάδα ήταν που έπεσε έξω 12 μονάδες του ΑΕΠ διαρρέοντας μάλιστα και σχετικό πίνακα με την επόμενη από εμάς χώρας, τη Λιθουανία να εμφανίζει απόκκλιση 6,5% .

Μεταξύ μας και οι άλλες χώρες τα ίδια χάλια με μας είχαν και έχουν αλλά την Ελλάδα ήταν που παραφύλαγαν οι κεφαλές της Ε.Ε. επί πολλά χρόνια στη γωνία αναγκάζοντάς μας να τα φανερώσουμε όλα.

http://briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ