2012-03-23 22:26:05
Φωτογραφία για Mαθητικές παρελάσεις, Ναί ή όχι ??? Ξέσπασμα ελληνίδας μάννας …
ΛΑΒΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ:

“Τη Κυριακή γιορτάζουμε της επέτειο της 25ης Μαρτίου και έχω την αίσθηση ότι η φετεινή διεξαγωγή των κατά τόπους παρελάσεων θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Τότε που οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας στο σύνολο τους ελάμβαναν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακόμα περισσότερα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την. ασφάλεια των τότε επισήμων, είτε αυτοί παρευρίσκοντο στην Αθήνα είτε στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος. Οι νεότεροι βέβαια δεν τα ζήσαμε αλλά αν ανατρέξουμε στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, μπορούμε να δούμε αποσπάσματα από τέτοιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Αν διαβάσουμε τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο σήμερα θα δούμε τα μέτρα (προθέσεις) της Αστυνομίας κατ’ εντολή βέβαια της Κυβέρνησης προκειμένου οι εκπρόσωωποι της, να ανέβουν και σταθούν με ασφάλεια στις ειδικά διαρφωμένες γι’ αυτούς εξέδρες και να καμαρώσουν τα στρατευμένα νιάτα και την μαθητιώσα νεολαία της Ελλάδος να στρέφουν τη κεφαλή δεξιά.


Σαν γονιός θέλω να διεξαχθούν παρελάσεις όπως γίνονται και να τιμηθούν οι εθνικοί μας ήρωες.

Θέλω το παιδί μου να παρελάσει και να συμμετάσχει και αυτό σ’ αυτήν την εκδήλωση τιμής.

Χωρίς όμως να παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας.

Είμαι ένας εργαζόμενος γονιός, δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να ανταπεξέλθω στις σύγχρονες απαιτήσεις. Τρέχω τα παιδιά μου και καταβάλω μεγάλα χρηματικά ποσά στα φροντιστήρια για να καταφέρουν μια εισαγωγή σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να προστεθούν στη συνέχεια στο μακρύ κατάλογο των ανέργων. Βλέπω από μήνα σε μήνα τα έσοδα του σπιτιού μου να μειώνονται για να μη δυσαρετηθεί η Τρόικα. Οι κοινωνικές παροχές, ασφάλεια, υγεία και παιδεία έχουν υποβαθμιστεί όπως στις τριτοκοσμικές χώρες. (αλήθεια η Ελλάδα σε ποια κατηγορία κατατάσεται.???).

Ύστερα απ’ ολα αυτά οι εκπρόσωποι της Πολιτείας έχουν το θράσος να σταθούν ασφαλώς πάνω σε εξέδρες και να παριστάνουν τι.??? Τους σωτήρες της χώρας..του λαού της και των παιδιών της..?? Να βγουν κοστουμαρισμένοι και χαμογελαστοί μετά το τέλος της αστυνομοκρατούμενης παρέλασης και να κάνουν τις καθιερωμένες βαρύγδουπες δηλώσεις .??

Αλήθεια δεν ντρέπονται να κοιτάξουν αυτά τα παιδιά στα μάτια.?? Δεν σκέφτονται ότι έχουν υποθηκεύσει το μέλλον τους. .??

Αυτοί που για πρώτη φορά μετά το 1946 άνοιξαν τα σχολεία χωρίς να τα έχουν προμηθεύσει με βιβλία. ??

Όπως προανέφερα, θα ήθελα το παιδί μου να παρελάσει και να τιμήσει τους ήρωες του 21 οι οποίοι αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας. Όχι όμως μπροστά σ’ αυτούς που θα έρθουν ως επίσημοι προσκεκλημμένοι (μάλλον απρόσκλητοι) οι οποιοι αγωνίστηκαν και το πέτυχαν, για την οικονομική, ηθική και ενδεχομένως την εδαφική υποδούλωση της Ελλάδος στους εταίρους μας στη Ε.Ε και στο Δ.Ν.Τ..

Τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τα καμαρώσουν αυτοί. Δικαίωμα να τα καμαρώσουν έχουν οι γονείς τους, οι δάσκαλοι τους, οι φίλοι τους, οι εκπρόσωποι της Εκλλησίας και αυτά με τη σειρά τους να στρίψουν τη κεφαλή δεξιά σ’ αυτούς.

Αρνούμαι λοιπόν..το παιδί μου να παρελάσει μπροστά σ’ αυτούς που κατάντησαν τη δωρεάν παιδεία…σε παιδεία της φωτοτυπίας και των φροντιστηρίων Αρνούμαι το παιδί μου να παρελάσει μπροστά σ’ αυτούς που το εξαναγκάζουν να γίνει μετανάστης…

Αρνούμαι το παιδί μου να παρελάσει μπροστά σ αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον και τα τα όνειρα του….

Αρνούμαι το παιδί μου να παρελάσει μπροστά σε υποχείρια και εκπροσώπους ξένων δυνάμεων….”

Μαρία Μ.

Κρήτη

http://cretanpatriot.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ