2012-03-23 22:49:24
Φωτογραφία για Ο προικισμένος κ. Βενιζέλος και το στοίχημα μπροστά του…
Ο καθένας μπορεί -και έχει – τις κομματικές του προτιμήσεις στην βεντάλια του ελληνικού πολιτικού φάσματος Οι επιλογές είναι και πρέπει να είναι ελεύθερες με βάση αξίες, προγράμματα,συναισθηματισμούς,ανθρώπινες σχέσεις, κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα – »όλα παίζουν», που λέει και η διαφήμισητου Στοιχήματος.

Σε ένα από σημεία της »βεντάλιας» έχουμε αλλαγή ηγεσίας: Το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Ε.Βενιζέλο,για το καλό της »βεντάλιας» όλων μας δηλαδή, πρέπει να αλλάξει.

Πρέπει να αποβάλλει όλα εκείνα που την ίδια την παραταξη που εκφράζει, την εξέθεταν. Ποια είναι αυτά οι ίδιοι οι πασοκτζήδες τα ξέρουν καλύτερα – κανείς δεν θα τους τα πεί πιο καθαρά.

Ο χώρος αυτός πρέπει να εκμμεταλλευτεί, εξ αντικειμένου, ορισμένα από τα χαρίσματα που πλούσια έχει καιόλοι του αναγνωρίζουν ο νέος Αρχηγός.

Ο κ. Βενιζέλος – ο κάθε νέος Αρχηγός – πρέπει να ξεφύγει από ότι μπλόκαρε την προηγούμενη κατάσταση και να μιλήσει ως ιδρυτής μιας νέας κατάστασης.


Ποια είναι αυτή ό ίδιος την έχει περιγράψει και οι οπαδοί του κόμματός του τήνν έχουν αποδεχθεί.

Αυτή την νέα κατάσταση – ως κυβερνητικό πρόγραμμα – θα μας την προτείνουν.

Στην πολιτική »βιτρίνα» στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαίου θα υπάρξουν πολλά»καλούδια». Το καλό με τον κ. Βενιζέλο είναι πως μέχρι τώρα,ό,τι του ανατέθηκε και ανέλαβε το έφερε σε πέρας.

Οι περισσότεροι λένε ότι το έκανε άριστα ή ικανοποητικά , οι δε λιγότεροι που και αν ακόμα »γκρινιάζουν» μάλλον είναι από …κεκτημένη ταχύτητα.

Καλώς – κακώς δεν έχει τόση σημασία.

Τώρα, ως Αρχηγός, καλείται να γίνει ο »πλασιέ» του εαυτού του: Οι ικανότητές του, η αυτοπεποίθησή του, η ευστροφία του είναι μεγάλα ατού.

Είναι όμως και ντεζαβαντάζ.

Το στοίχημα για τον κ. Βενιζέλο, είναι η δοσολογία όλων αυτών. Πόσο η »επάρκεια» που νιώθει για τον εαυτό του δεν θα περιορίσει ή δεν θα «μαϊμουδέψει» την συλλογικότητα που απαιτείται σε πολυσυλλεκτικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Το συγκεκριμένο στοίχημα του κ.Βενιζέλου το συμπύκνωσε πάντως χθές ευστόχως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης: «Εκεί που κινδυνεύει είναι, είπε, επειδή είναι άνθρωπος προικισμένος, να υποτιμήσει τη συλλογική επιτελική δουλειά, ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος αρχών που πρέπει να λειτουργήσει με, εντελώς ,διαφορετικούς κανόνες. Ούτε και θα θέλατε να είναι ένας συντονιστής των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνει μια υπέρβαση μια καινούργια κατάσταση».

Είναι, νομίζουμε, αρκετά προικισμένος για να τα συνθέσει όλα ενωτικά,δημιουργικά και αποτελεσματικά.Για το κόμμα του, αλλά και την »πολιτική βεντάλια».
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ