2012-03-23 23:52:04
Φωτογραφία για Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης στη Λήμνο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση
Για άλλη μια φορά το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο γνωστό άλυτο πρόβλημα... της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου. Αυτή τη φορά όμως είναι ξεκάθαρο πως η σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας δεν τηρείται και υπάρχουν ευθύνες που πρέπει άμεσα να αποδοθούν.

Για μια εβδομάδα ταλαιπωρούνταν οι επιβάτες από ένα πλοίο που «σερνόταν» στο Αιγαίο και παρά τις εκκλήσεις μας το υπουργείο παρέμεινε απλός παρατηρητής, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο.

Ευτυχώς, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, η βλάβη του πλοίου διαπιστώθηκε. Ενώ όμως πέρασε άλλη μία εβδομάδα, η επιδοτούμενη άγονη, μοναδική γραμμή που συνδέει τη Λήμνο με την Αττική συνεχίζει να μην εκτελείται, χωρίς να δίδεται καμία επίσημη ενημέρωση.

Το αρμόδιο υπουργείο όχι μόνο δεν μπορεί να επιβάλλει στην εταιρεία το αυτονόητο, την τήρηση των συμβατικών της υποχρεώσεων, προστατεύοντας τους «ήρωες» νησιώτες, αλλά «αρνείται» και την ελεύθερη δρομολόγηση οχηματαγωγού RO-RO, από άλλη εταιρεία, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.


Παράλληλα η εταιρεία ανακοινώνει, αντί της υποχρεωτικής, σύμφωνα με το νόμο και τη σύμβαση, αντικατάστασης του πλοίου, απλή προέκταση ενός μοναδικού δρομολογίου του Μυτιλήνη «με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου» από Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη, που είναι προφανές ότι δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων της Λήμνου.

Σήμερα, εκπρόσωποι της Επιτροπής του Δήμου και των τοπικών φορέων της Λήμνου για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού μας, μετέβησαν στην Αθήνα, στο αρμόδιο υπουργείο, για να απαιτήσουν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό η Λήμνος για μία ακόμη φορά να βρίσκεται έρμαιο στα χέρια των κάθε λογής συμφερόντων.

Η Λήμνος δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται.lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ