2012-03-24 00:34:04
Φωτογραφία για Lazard: «Η Ελλάδα είναι μια μικρή Ευρώπη»
Ο επικεφαλής της εταιρείας που τέλεσε σύμβουλος της Ελλάδας για το πρώτο μνημόνιο αλλά και για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προαναγγέλλει ένα βιβλίο-μανιφέστο, στο οποίο θα ζητά ριζικές αλλαγές στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής. Σε συνέντευξή του στην Γαλλική εφημερίδα «L' Express», o Pigasse επίσημαίνει ότι το Ελληνικό πρόβλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη. «Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, λόγω της αναποτελεσματικότητας των πολιτικών που ακολουθούνται από τους ευρωπαίους ηγέτες εδώ και δυο χρόνια», τόνισε, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ελήφθησαν.

«Στη Ελλάδα επιβλήθηκε υπερ-λιτότητα, ενώ η χώρα ήταν ήδη σε ύφεση. Ως αποτέλεσμα, η Αθήνα μπήκε σε ένα φαύλο κύκλο, από τον οποίο η έξοδος είναι μακριά», επισημαίνει.

Ο οικονομολόγος προειδοποιεί ότι «η Ελλάδα είναι μια μικρή Ευρώπη. Ό, τι συμβαίνει εκεί, μπορεί να συμβεί και σε άλλες χώρες. Η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία δεν είναι στο απυρόβλητο.


«Ανεπαρκής οικονομική κουλτούρα»

Ο Pigasse κατηγορεί για την κατάσταση πρωτίστως την ανεπαρκή οικονομική κουλτούρα των κυβερνώντων, που δεν γνωρίζουν εις βάθος τα τεχνικά προβλήματα και την πολυπλοκότητα των οικονομικών. « Αυτή η Ευρώπη υποφέρει χωρίς την ολοκλήρωση, τη φορολογική εναρμόνιση και χωρίς πολιτική ηγεσία. Αυτό οδήγησε στην επιστροφή των εθνικών εγωισμών, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ολοκλήρωση και αλληλεγγύη», αναφέρει.,

Πάντως, ο Pigasse απαντά και στις κατηγορίες του Νικολά Σαρκοζί, που τον κατηγόρησε για τα χρήματά του και υποστήριξε ότι παρέχει τις υπηρεσίες του στον Ντομινίκ Στρος Καν και τον Φρανσουά Ολάντ.

«Έχει χάσει το στόχο. Τα χρήματα που έχω κερδίσει δεν είναι κληρονομιά. Έχω επενδύσει σε οικονομικές δραστηριότητες και έχω δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Εδώ και 20 χρόνια αγωνίζομαι κατά του συντηρητισμού και της νοοτροπίας της στασιμότητας. Δεν ανήκω σε καμιά κάστα, σε καμιά κλίκα», αναφέρει.
newsbomb TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ