2012-03-24 01:43:04
Φωτογραφία για Το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» ξανά στον Πειραιά
Με 1000 επιβάτες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και επιζώντες του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα, φτάνει στον Πειραιά... προερχόμενο από την Ιταλία, στις 27 Μαρτίου 2012 το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» που πραγματοποιεί το γύρο της γης για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. Πάνω στο πλοίο επιβαίνουν 10 Χιμπακούσα (=επιβιώσαντες των πυρηνικών βομβών) 5 από τη Χιροσίμα και 5 από το Ναγκασάκι) και κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα επιβιβασθούν και θύματα του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ οι οποίοι θα ανταλλάξουν την εμπειρία τους σε σχέση με το πρόσφατο πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Στους κεντρικούς στόχους του ταξιδιού και ένα πρόγραμμα με τίτλο «Horizon 2012», για το θέμα που προωθεί ο ΟΗΕ για «Μέση Ανατολή ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής» και που πρόκειται να συζητηθεί στη Φινλανδία. Για το σκοπό αυτό επιβαίνουν στο πλοίο και συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις στελέχη κινημάτων ειρήνης από την Ιταλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Βοσνία, Ελβετία, Ισραήλ, το Ιράν, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Πακιστάν, το Λίβανο, και την Αίγυπτο καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το θέμα.


Συνέντευξη Τύπου- Εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 στις 6 μμ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολις Μάρκου Αυρηλίου 4, Αέρηδες Πλάκα, όπου θα παρουσιασθούν τα πορίσματα του εν πλω Συνεδρίου για την Αποπυρηνικοποιημένη Μέση Ανατολή από τους ανωτέρω αναφερόμενους συμμετέχοντες. Θα μιλήσει για την εμπειρία του από την πυρηνική βόμβα του Ναγκασάκι ο κ ΚΙΤΑΜURA ΤΑΚΑΑΚΙ Χιμπακούσα, ο οποίος ήταν 16 ετών όταν έπεσε η βόμβα. Θα αναφερθεί στις συνέπειες του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα ο κος ΑΚΙRA KAWASAKI διευθυντής του Πλοίου της Ειρήνης. Έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι πρέσβεις της Φινλανδίας κ. Pekka Lindu και της Ιαπωνίας κ. Hiroshi Toda.

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ