2012-03-24 01:45:06
Φωτογραφία για ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ κ. ΗΛ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ!
Ως αναξιόπιστες χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο Πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας ΛΑΟΣ κ. Ι. Κοραντή, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολακόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κοραντή για το εάν και κατά πόσον οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα αξιόπιστο “εργαλείο” καταγραφής και αποτύπωσης της τάσης της κοινής γνώμης, απάντησε ότι δεν αποτελούν, ενώ ο ίδιος, ήδη από το 2000 αρθρογραφεί και βάλλει κατά της αξιοπιστίας των όποιων δημοσκοπικών ευρημάτων.

Έκπληξη ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Νικολακόπουλος, καίτοι θεωρεί τις δημοσκοπήσεις αναξιόπιστες και -όπως ο ίδιος αποκάλυψε στα μέλη της Επιτροπής- αρθρογραφεί κατ’ αυτών, εξακολουθεί, όχι μόνο να εργάζεται, παρέχοντας υπηρεσίες σε γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων στην οποία εμφανίζεται και ως μέτοχος, αλλά διατηρεί και τη θέση του Προέδρου της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, του φορέα ελέγχου των διενεργούμενων μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Δηλαδή μιας αναξιόπιστης -στο σύνολό της- διαδικασίας, σύμφωνα με τον ίδιο! Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Κόκα.. η Κόλα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Κόκα.. η Κόλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ