2012-11-27 19:00:15
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Να παρέμβει η Αστυνομία στην κατάληψη του ΑΠΘ ζητά η Εισαγγελία..τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητά από την αστυνομία να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τους καταληψίες για να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

 Τα αδικήματα που στοιχειοθετούνται είναι αυτά της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος. Πριν την εισαγγελική παρέμβαση, υπήρξε έγγραφο που συνυπέγραψαν και έστειλαν προς τον κύριο Μαδεμλή, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, αλλά και καθηγητές και κοσμήτορες σχολών και τμημάτων του Ιδρύματος, με το οποίο ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για να τερματιστεί η κατάληψη. Στο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είναι αδύνατη η λειτουργία του Πανεπιστημίου.

 "Επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, να προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του" γράφει η επιστολή. Αστυνομία και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ανάλογη επέμβαση στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ζητά ο εισαγγελέας να γίνει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έπειτα από αναφορά των πρυτανικών του αρχών. 


 Σύμφωνα με αυτήν, το Ίδρυμα βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής του στις εγκαταστάσεις της Εστίας. Το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, από φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις φοιτητών στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου αλλά και για τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Γερμανό Πρόξενο.

Ωστόσο, μετά από τις εξελίξεις για την κατάληψη στο Αριστοτέλειο, όλοι οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν προς την κατάληψη του ΑΠΘ για συμπαράσταση...            
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ