2012-03-24 09:22:38
Φωτογραφία για H τουρκική βαρβαρότητα συγκρούεται με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό: Η Ελβετική δικαιοσύνη εξετάζει το φάκελο του Μπαγίς!
Ο Εγεμέν Μπαγίς, υπεύθυνος (;) υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης για τις ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, σε μια από τις άπειρες επιδείξεις τουρκικού επαρχιωτισμού και αμετροέπειας στα σαλόνια της Ευρώπης, όταν ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ψήφιση του νόμου ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας στη Γαλλία, ευρισκόμενος στην Ελβετία, στις 29 Ιανουαρίου 2012, δήλωσε τα εξής:

"Κοιτάξτε, τη στιγμή αυτή βρίσκομαι στην Ελβετία και λέω ότι "Δεν έγινε Γενοκτονία". Όποιος θέλει, ας έλθει να με συλλάβει".

Ο Μπαγίς, υπενθυμίζοντας ότι και η Ελβετία ενέκρινε έναν αντίστοιχο νόμο που ποινικοποιεί

την άρνηση της Γενοκτονίας, είπε:

"Είμαι στην Ελβετία και λέω ότι το 1915 δεν έγινε Γενοκτονία. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να με συλλάβει, ας έλθει να το κάνει. Πιστεύω ότι στη Γαλλία υπάρχουν μυαλωμένοι άνθρωποι και θα ακυρώσουν αυτήν την απόφαση, που είναι σαν να μην υπάρχει για μας. Πιστεύω ότι τελικά το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ακυρώσει αυτόν το νόμο".


Μετά από τις δηλώσεις αυτές η αρχιεισαγγελέας του Καντονίου της Ζυρίχης Κριστίν Μπράουνσουέινγκ (Christine Braunschweig), διέταξε προανάκριση για παραβίαση και αντίσταση στον Ποινικό Κώδικα της Ελβετίας και απευθύνθηκε στο ελβετικό υπουργείο εξωτερικών για να μάθει αν ο Μπαγίς έχει ή όχι ασυλία, λόγω της θέσης του.

Η Ελβετίδα αρχιεισαγγελέας, απαντώντας σε ερωτήσεις του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ντογάν (Doğan Haber Ajansı), είπε ότι η προανάκριση φθάνει προς το τέλος της και ότι εντοπίστηκε παραβίαση του 261 άρθρου του Ποινικού Κώδικα της Ελβετίας εκ μέρους του Τούρκου αξιωματούχου και ότι απηύθυνε ερώτημα προς το υπουργείο εξωτερικών αν μπορεί να διατάξει και να ορίσει δίκη στην οποία θα προσαχθεί ο Μπαγίς για να δικαστεί. Όσοι κυβερνητικοί παράγοντες διαφόρων χωρών έρχονται στην Ελβετία για να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου του Νταβός, έχουν ασυλία. Αυτό είναι μια γενική αρχή, η εφαρμογή της οποίας αλλάζει από περίπτωση σε περίπτωση. Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά, έτσι θα γίνει και με την περίπτωση του Μπαγίς. Η τελική λύση θα προκύψει από διαβουλεύσεις μεταξύ της αρχιεισαγγελείας και του υπουργείου εξωτερικών.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ