2012-11-29 08:38:03
Φωτογραφία για Αιτωλ/νία: Ελπίζουν στην... Προυσιώτισσα στο 7ο Δημοτικό
Μετά από δεκαετίες το κτίριο που στεγάζει τα 265 παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού στο Αγρίνιο, ελάχιστα μπορεί πλέον μπορεί να προσφέρει . Οι γονείς πιέζουν, ο δήμος δίνει διαβεβαιώσεις

Οι συνθήκες στο σχολείο είναι πολύ χειρότερες από εκείνες που βίωναν οι... γονείς των σημερινών μαθητών, αρκετά χρόνια πριν και το ζητούμενο πλέον για το σχολείο με τα πολλά προβλήματα, είναι να βρεθούν λύσεις ώστε το μάθημα και το παιγνίδι να γίνονται κάτω από πιο ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες.

Οι τοίχοι του σχολείου είναι γεμάτοι από υγρασία και "μπαλώματα" και ακόμη χειρότερη ειναι η κατάσταση με τα παράθυρα που μπάζουν κρύο και νερό, τις μέρες της κακοκαιρίας. Ειναι δεδομένη λοιπόν η ανάγκη για μια επισκευή και παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του κτιρου, που ανήκει στον ιερά μονή του Προυσού. Εξαιτίας αυτού του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, φαίνεται πως αρχίζουν και τα προβλήματα, αφού όπως όλα δείχνουν μάλλον υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης.


Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων πάντως, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει με όρεξη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα, έστω και σε κάποιο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, μιας και το νέο σχολείο, έχει δημοπρατηθεί.

"Είμαστε νέο Συμβούλιο και πρώτο μέλημα μας, είναι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Έτσι, θα καταθέσουμε τις απόψεις μας σε Γενική Συνέλευση που θα συγκαλέσουμε άμεσα, να συνομιλήσουμε με τους άλλους γονείς, να μας καταθέσουν και αυτοί τις σκέψεις τους, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουμε έναν κύκλο επαφών με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Κατσαρή, αλλά και να θέσουμε το θέμα στους εκπροσώπους της Μονής Προυσού. Υποθέτω πως την Μονή θα εκπροσωπεί κάποιο νομικό γραφείο, αλλά μέχρι στιγμής, σχετικά με το θέμα αυτό , είμαστε στα σκοτάδια, δεν ξέρουμε με ποιον να μιλήσουμε", σχολιάζει σχετικά στο "Γεγονός" η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Στυλιανού.

Από την πλευρά της , η αρμόδια αντιδήμαρχος Αγρινίου Κων/να Κατσαρή, εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσον μπορεί να ξοδευτούν μεγάλα ποσά για το κτίριο, τη στιγμή που το σχολείο θα φύγει, παραδέχεται όμως πως πρέπει κάτι να γίνει, ώστε τουλάχιστον τα επείγοντα να επιλυθούν έως ότου το σχολείο μεταφερθεί στο νέο κτίριο, που έχει ήδη δημοπρατηθεί, χωρίς όμως να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης του.

"Είμαστε σε επικοινωνία με τους υπευθύνους της Μονής Προυσού και έχουμε καλή συνεργασία από πριν. Δεν γνωρίζω το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου του νέου σχολείου και θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τη Μονή, ώστε να βρεθεί μια λύση για τα προβλήματα που υπάρχουν" δηλώνει η κ. Κατσαρή.

Αν και έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως το έργο του νέου σχολείου δεν θα αργήσει να ξεκινήσει , οι γονείς εκφράζουν τουλάχιστον επιφυλακτικότητα: "Εμείς έχουμε την ενημέρωση, που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί πως με το έργο παρουσιάζεται εμπλοκή εξαιτίας ενστάσεων που κατατέθηκαν. Εάν όντως αυτό ισχύει, τότε μιλάμε για καθυστέρηση του έργου, που καθιστά αναγκαία την εκτέλεση εργασιών στο υπάρχουν σχολείο. Σε κάθε περίπτωση, επειδή έχουμε λάβει και κατά το παρελθόν διαβεβαιώσεις που δεν υλοποιήθηκαν για την απρόσκοπτη ανέγερση του νέου κτιρίου, διατηρούμε επιφυλάξεις και θα ξεκινήσουμε τις επαφές μας ώστε να γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκεται το θέμα. Από εκεί και πέρα, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με το νέο κτίριο, επιβάλλεται να γίνουν παρεμβάσεις στο υπάρχον και σε αυτήν την κατεύθυνση θα πιέσουμε", συμπληρώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση που υπάρχει πάντως, ο δήμος Αγρινίου αναμένει πρακτικό καταλληλότητας για το κτίριο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ενώ έχει απευθυνθεί στους εκπροσώπους του μοναστηρίου ώστε άμεσα να υπάρξει αλλαγή τουλάχιστον των παραθύρων με διπλά παράθυρα αλουμινίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μονή θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα αυτό.

Π.Η.Τ. από εφημερίδα "Γεγονός"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ